Využijte kolíčky i jinak než na věšení prádla

 Dílna 
18. prosince 2018 15:05 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Uznejte sami, že je škoda využívat kolíčky jen k věšení prádla Shutterstock
Pokud jste fanouškem levných udělej-si-sám vychytávek, máme pro vás několik tipů. Obvykle se kolíčky používají na věšení prádla nebo maximálně ještě na zavření otevřených sáčků v kuchyni. Pravdou ale je, že se hodí i na spoustu dalších věcí v domácnosti.

Udělejte si pořádek v kuchyni

Věděli jste, že kolíčky můžete použít k tomu, abyste měli kam odkládat všechny vaše zástěry a chňapky? Nebudete k tomu potřebovat nic víc než dřevěné prkno, kolíčky, lepidlo a barvu. Lepidlem na dřevo připevněte k prknu jednu stranu požadovaného počtu kolíčků a nechte na hodinu zaschnout. Potom vše natřete zvolenou barvou a nechejte schnout. Nakonec zezadu prkna vyvrtejte díry a přišroubujte jej na stěnu.

Ukliďte si v kabelce

Nosíte v kabelce všemožné nákupní seznamy, účty a soupisy věcí, které je potřeba udělat? Máme pro vás dobrou zprávu. Můžete použít kolíček na prádlo a scvaknout všechny důležité kousky papíru dohromady tak, abyste je měli vždy po ruce.

Uspořádejte sluchátka a kabely

Nic není horšího, než strávit polovinu času, který chcete věnovat poslouchání hudby, rozmotáváním sluchátek. Místo toho, abyste prostě hodili sluchátka, nabíječky, USB kabely a další dráty do kabelky nebo do kapsy, tak je smotejte a zajistěte kolíčkem.

Vyrobte si originální květináčky

Budete k tomu potřebovat jen pár prázdných plechovek od tuňáka a hrst kolíčků. Nejdříve nechte plechovky umýt v myčce, abyste je zbavili veškerého zápachu. Potom už vám zbývá pouze připevnit kolíčky na plechovku jeden vedle druhého. Dávejte pozor, aby se dotýkaly uvnitř, což způsobí, že bude květináč vypadat dobře i zvenku. Nakonec vám už jen zbývá zasadit do něj nějakou rostlinku. Jestli máte ještě víc času a chuti tvořit, vyrobte si z kolíčků košíček.

Pověste si fotky

Jednoduchou výstavku fotografií si můžete snadno vyrobit z několika kolíčků na prádlo a provázku. Jednoduše připevněte provázek na to místo na zdi, kam byste chtěli fotky umístit, a potom je tam přicvakněte kolíčky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod