Vánoce nemusíte pořizovat pouze v obchodě. Tipy na smysluplné dárky pod stromeček

 Dílna 
17. prosince 2018 09:03 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dárky, které potěší, nemusí pocházet pouze z obchodu Shutterstock
Co je vlastně dárek? Řekněme, že to znamená někomu dá něco, co potřebuje nebo chce. Je důležité si uvědomit, že dárek nemusí vždycky být předmět zabalený v krabici. V předvánočním období jsou všichni zaměření hlavně na nakupování, ale možná byste letos mohli zkusit změnit taktiku a svým blízkým darovat něco, co nepochází z obchodu.

Darujte svůj čas

Ať už je to hlídání dětí, venčení psů nebo třeba klidně zalévání pokojových rostlin, váš čas je cenná komodita a věnovat jej někomu jinému, obzvláště na něco, co potřebují, je skvělý nápad na dárek, který bude vždycky oceněný.

Pokud máte pocit, že byste přeci jen rádi předali něco fyzického, můžete zapojit fantazii a tvořivost a vytvořit vlastnoručně dárkové poukazy, na které vypíšete, jaké „služby“ nabízíte.

Darujte zkušenost

Některé zkušenosti jako například výlet nebo představení vás budou něco stát, ale nemusí to tak být vždycky. Překvapit své blízké návštěvou hezkého místa, které neznají, může být stejně pozorné. Zvažte například výlet do vzdálenějšího města, abyste navštívili společného kamaráda, kterého jste už nějakou dobu neviděli.

Další možností je třeba darování jedinečného zážitku, který můžete vytvořit společně, jako je například uvaření všech jídel z vaší oblíbené kuchařky. Uvidíte, že dárek bude mít úspěch a bude na něj mít hezké vzpomínky nejen obdarovaný, ale také vy.

Využijte vlastní nadání

Jste v něčem opravdu dobří? Určitě ano! Nejspíš je to cenná dovednost, ze které by si rádi trochu užili i ostatní. Promyslete, zda byste nemohli využít svoje schopnosti týkající se pečení, šití, pletení, focení, grafického designu nebo kutilství tak, abyste s něčím pomohli vašim nejbližším. Můžete například zavařit rodině marmeládu nebo třeba vyrobit vaječný likér.

Z takového dárku budete mít mnohem lepší pocit, než když se k dárku dostanete pouze odečtením sumy z kreditní karty.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008