Chytré designové nápady do jídelny, které dodají punc originality

 Dům 
18. prosince 2018 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zkuste čarovat se židlemi Shutterstock
Zařizujete zrovna jídelnu nebo jen máte chuť na změnu? Inspirujte se tipy a nápady, které prostor u vás doma nejen oživí, ale zároveň můžete například ušetřit i místo. I kdybyste třeba žádnou renovaci neplánovali, možná se vám do ní po přečtení následujících řádků zachce.

Jídelny mají tendenci být staromódní. Pokud máte to štěstí, že máte místnost určenou pouze ke stolování, nebojte se s ní trochu pohrát.

Rozestavte kolem stolu různé židle

Změňte ji několika druhy židlí, které mohou být klidně i jinak barevné. Jestli jste ještě odvážnější, postavte k jedné straně stolu vyšší lavičku. Pokud byste chtěli místnost zútulnit, přidejte barevné, měkké podložky nebo třeba falešné ovčí kůže v chladnějších měsících. Čím víc rozmanitosti, tím méně formálnosti a nudy.

Přidejte oblé tvary

Nebojte se zvolit něco neobvyklého jako je například kulatý stůl. Má to hned několik výhod. Nejenže se díky zaobleného tvaru zjemní vzhled celé místnosti, ale také si bez ostrých úhlů usnadníte pohyb po jídelně. Bude snazší kolem něj chodit i přisunovat k němu židle, což znamená, že k němu pravděpodobně vmáčknete víc než čtyři lidi. Kdybyste zatoužili po trochu uhlazenějším vzhledu, přidejte vkusný ubrus.

Rozšiřte svoje možnosti

Jestli často hostíte rodinu nebo třeba přátele u slavnostní večeře, pořiďte si rozkládací stůl. Háček je v tom, že občas platí, že čím více jde stůl roztáhnout, tím je také dražší. Lze to obejít, když si místo rozkládacího stolu pořídíte dva malé stolky, nebo jeden menší k tomu, který už máte.

Zapojte zdi

Jestli bojujete s prostorem, nejspíš nemáte místo na extra nábytek, kam uskladnit nádobí, ubrusy, utěrky a podobně. Vždycky ale můžete na stěny připevnit poličky, kam se vám všechno vleze. Další možností je vozík s veškerým nádobím a dalšími pomůckami, které budete k servírování potřebovat. Flexibilní úložný prostor je ta nejpraktičtější varianta. Pokud vám ještě pořád schází prostor, proberte, čeho se můžete zbavit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum