Rozvržení obývacího pokoje: Vyvarujte se nejčastějších chyb

 Dům 
19. března 2019 14:45 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Některé chyby lidé opakují stále dokola Depositphotos
Nemusíte být designér, abyste věděli, že zařizování domova se mnohem snadněji řekne, než udělá. Od hodin strávených na internetu a přemýšlením nad vytvořením jednotné atmosféry po hledání stylových kousků, jejichž pořízení by vás nezruinovalo, bude vás to stát spoustu námahy.

Možná největší výzva bude vymyslet rozvržení vašeho obývacího pokoje. Samozřejmě, že všichni chtějí, aby jejich obývací pokoj působil útulně a vřele. Pořád před námi ale stojí spousta dilemat. Měl by být nábytek natočený ke krásnému výhledu z okna nebo k nové televizi s plochou obrazovkou? Co když máte příliš mnoho nábytku na malou místnost? Co když bude celý prostor působit chladně? Jak se vyvarovat nejčastějších chyb, kterých se lidé dopouštějí?

Chyba číslo 1: Příliš symetrie

Všichni mají rádi, když jsou věci pečlivě uspořádané. Dávejte si ale pozor, abyste to nepřehnali. Často si můžeme všimnout, že je symetričnost uspořádání nábytku symetrická se znepokojivou přesností. Vše má navíc podobné tvary a proporce.

Nebojte se nábytek trochu rozhodit. Pokud chcete, aby byl váš obývák osobitý, musíte alespoň trošku upustit od přesnosti. Kombinujte různé styly, barvy a velikosti. Tímto způsobem bude váš domov působit útulněji.

Chyba číslo 2: Váš nábytek přesně ladí

Když už je řeč o symetrii, dalším problém je, kdy máme doma pohovku a k němu ladící křeslo. Vznikne tak zastaralý vzhled, který už je příliš okoukaný.

Nebojte se zvolit modernější design, přidejte k pohovce pár židlí a nebo si pořiďte dvě menší pohovky a umístěte je naproti sobě. Jestli už ladící sadu máte, rozrůzněte alespoň polštáře a deky na obou místech k sezení.

Chyba číslo 3: Všechno není jen o televizi

Celá vaše místnost se nemusí točit okolo televize. Lidé mají často pocit, že pohovka musí být přímo naproti televizi. Opak je pravdou. Je dobré umístit televizi tak, aby nebyla na středu pokoje jako ústřední bod.

Dejte prioritu konverzaci. Natočte pohovku, křesla a židle tak, aby směřovaly k sobě a nikdo se nemusel naklánět nebo křičet během rozhovoru. Zde je seznam dalších věcí, na které je dobré dát si pozor.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47