Chyby, kterých se stále dopouštíme při úpravách zahrady

 Zahrada 
28. června 2019 11:03 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Upravená zahrada nejen dobře vypadá, ale také zvyšuje cenu vašeho pozemku Shutterstock
I v případě, že zahradničení nepatří mezi vaše koníčky, není to důvod k tomu, aby vaše zahrada vypadala neupraveně. Když se o ni budeme náležitě starat, nejen že bude nás i naše sousedy pohled na ni esteticky uspokojovat, ale také zvýšíme cenu našeho domova.

Kde ale začít? Nejdříve si nastudujte, jaké chyby nedělat. Následující řádky vás mohou inspirovat natolik, že budete mít chuť popadnout hrábě a vyrazit na zahradu.

Úprava terénu bez celkového plánu

Dejte si pozor na to, abyste pečlivě promysleli rozvržení celé zahrady před tím, než začnete. Pokud si nevíte rady, domluvte si konzultaci s profesionály, kteří vám jsou schopni navrhnout celou škálu zeleně v závislosti na podmínkách a rozloze vaší zahrady. Zajistí, abyste zvolili takové rostliny, kterým se na vaší zahradě bude dařit. Nezapomínejte, že zahrádka před domem je to, co uvidí potenciální kupci jako první, a proto se vyplatí usilovat o co nejlepší dojem.

Nebrat v potaz daný terén

Jednou z největších chyb je snaha vytvořit podobnou zahrádku, kterou si například pamatují z dětství nebo prázdnin u babičky. Je důležité vždy pracovat s podmínkami a proporcemi, které zahrada má, individuálně.

Sázení stromů příliš blízko u domu

Je zřejmé, že stromy rostou a mohutnějí. Mějte proto na paměti, abyste je sadili v dostatečné vzdálenosti od domu, aby se jejich větve v budoucnu neotíraly o omítku. Přečnívající větve mohou také poškodit střechu a rozrůstající se kořeny mohou narušit základy.

Nevěnovat adekvátní péči trávníku

Spousta lidí bojuje s pravidelnou údržbou a zeléváním trávníku. Stává se, že zalévají v nevhodnou dobu, sekají trávu příliš na krátko nebo tupým nožem a trávník není dostatečně provzdušněný k tomu, aby se voda a hnojivo dostaly dovnitř. Tyto problémy následně vedou k mrtvým, vysušeným místům, výskytu plevele a otravného hmyzu. Je také možné, že trávník sekáte příliš často

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008