Rozzařte svou zahrádku či balkon barvami i teď na podzim

 Zahrada 
17. listopadu 2019 13:01 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Někdo si vystačí s pár květináči, jiný zahradu pojímá ve velkém Internet
Právě přicházející podzim je po krátkou dobu symbolem barevného listí, které dokáže rozzářit nejednu zahradu či okolí domu, ale také dobou plískanic, které nám na náladě příliš nepřidají. Pokud byste si rádi i v tomto počasí zkrášlili své balkony či zápraží kvetoucími rostlinami, vybírejte z našich následujících tipů.

Pojďte se s námi podívat, které druhy vám udělají dobrou službu, protože jsou odolné nepřízni počasí.

Odolné a pestré chryzantémy

Máte-li rádi pestré barvy, na které byste se rádi dívali i v podzimní plískanici, pak sáhněte po chryzantémách známých též jako listopadky. Jejich výhodou je, že vydrží kvést až do zimy. Nejen, že jsou odolné proti mrazům, ale navíc hýří krásnými barvami. V hobby marketu či zahradnictví si můžete pořídit sytě fialové, žluté, oranžové či bílé.

Výhodou je, že je můžete dát přímo na záhon nebo například do velkého květináče. Lze z nich také udělat řezanou kytici, která také v tomto počasí dlouho vydrží a vypadá báječně. Takto můžete v následujících měsících ozdobit nejen váš balkon či zahradu, ale třeba i hrob.

Statečnými bojovnicemi, které odolají i mrazu, jsou například také macešky nebo vřes, který je dostupný také v několika barevných variacích. Není výjimkou, že prodejci nabízejí fialovou, růžovou či bílou variantu.

Parádu nadělají i jehličnany

Svou zhradu můžete ozdobit také různými jehličnany či keři, například brslenem, jehož listy jsou nádherně zabarveny, pořádnou parádu dokáže nadělat také zakrslý stříbrný smrk nebo zlatý drišťál Thunbergův. Jejich výhodou je, že vypadají skvěle za každého počasí, takže vám na zahradě vydrží po celý rok. Ovšem buďte obezřetní, mnohé z těchto druhů jsou nebezpečné tím, že jsou jedovaté. O těchto a dalších se můžete dočíst v našem dalším článku zde.

Nenáročné rozchodníky

Dobrou službu vám při výzdobě vašeho balkonu či terasy udělají třapatky, astry, jiřiny, bramboříky či rozchodníky. Jejich květenství se na podzim barví do purpurových tónů a jsou velmi dekorativní. Jako sukulentní rostlina přitom vydrží s minimální, jen občasnou zálivkou a je naprosto nenáročná. Když jí poskytnete větší nádobu s lehkým substrátem, naroste do mohutné ozdoby, která kvete až do zimy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008