Detaily, které při úklidu obýváku významně ovlivní celý vzhled místnosti

 Dům 
06. července 2019 11:47 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Jen čistá podlaha v obýváku nestačí Depositphotos
Je bez debat, že v uklizeném obývacím pokoji se budete vy i vaše návštěva cítit lépe než tam, kde vládne nepořádek a chaos. A nejde jen o to v místnosti vysát, vytřít podlahu a zbavit nábytek prachu. Pokud zapomenete na pár důležitých detailů, nikdy nebude výsledek stoprocentní.

Obývací pokoj je jednou z nejfrekventovanějších místností v bytě. Schází se v něm celá rodina a často zde pobývá i návštěva. Tím spíš byste se měli snažit udržovat obývák v perfektním stavu. Podle expertů na úklid by lidé měli brát vysavač do ruky tak dvakrát týdně, nezapomeňte ale vysát také potahy na pohovkách nebo křeslech. Při úklidu obýváku se však zaměřte i na následující věci, které mnozí opomíjejí:

Konferenční stolek

Velkým nešvarem mnoha domácností bývá nepořádek na konferenčním stolku. Knihy, zaprášený ovladač od televize, časopisy, neuklizené skleničky a talířky od jídla, ulepená kolečka od hrnečků – to vše zkazí dojem z vašeho obýváku. A nikdo neocení, že na zemi není ani drobeček a že poličky září čistotou.

Při úklidu obývacího pokoje tedy nezapomeňte uklidit všechny věci, které zde jen tak leží a žijí si vlastním životem. Vše bude hned vypadat o mnoho lépe.

Oblečení

Oblečení na sedačce, židlích, křeslech nebo dokonce na zemi vypadá opravdu nehezky. Obzvláště pokud máte málo úložného prostoru, bývá problém s poházeným oblečením častější.

Jenže dokud vaše svršky nezmizí, nebude obývák působit uklizeně. Snažte se proto zaměřit na to, jak získat více úložného prostoru, kde všechno oblečení můžete uschovat. Úložný prostor můžete získat i díky taburetům, o kterých jsme blíže psali zde.

Špinavá sedačka

Vám už možná nepřijde divné, že máte sedačku plnou chlupů od vašeho čtyřnohého mazlíčka nebo že vaši sedačku hyzdí skvrna od jídla. Návštěva si ale těchto detailů velmi všímá a nikomu se nebude chtít na takový nábytek sedat. Nezapomeňte tedy při pravidelném úklidu také na vaši sedačku.

A pokud je znečištění sedačky už nad vaše síly, nebojte se jednou za rok pozvat domů spcialistu na čištění potahů, nijak vás to nezruinuje a vaše sadací souprava bude zase vypadat jako nová. Ceny za vyčištění sedačky se různí podle regionu a také míře zašpinění, obvykle vám ale na to bude stačit tisícikoruna.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47