Ústní voda nečistí jen ústa. Budete možná překvapeni, k čemu ji můžete doma použít

 Ostatní 
14. srpna 2019 10:29 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Ústní voda má dezinfekční účinek  Depositphotos
Ústní voda slouží jako prevence proti zubnímu plaku, chrání zubní sklovinu a osvěžuje dech. Dokáže toho však ještě mnohem více, má v domácnosti širší uplatnění. Prozradíme vám, s čím vám ústní voda pomůže.

Ústní vodu v domácnosti málokdo nemá, protože je potřebná k pravidelné ústní hygieně. Odstraní veškeré bakterie, které se rozmnožují v ústech. Původně se používala jako chirurgické antiseptikum, ale postupem času lidé zjistili, že jim pomáhá čistit dech.

Zmírní výrazné modřiny

Uhnali jste si velkou modřinu, která vypadá nevzhledně? Modřina, která hraje všemi barvami, se špatně a dlouho hojí. Pokud máte doma ústní vodu, její uzdravování můžete urychlit. Nalijte si trochu ústní vody na hadřík a opatrně si s ní masírujte postižené místo. Zhruba po třech opakováních během jednoho dne by už vaše modřina neměla být tolik vidět.

Zbaví vás akné

Pokud vás trápí akné a mastná pleť, mohla by vám pomoci ústní voda s alkoholem. Odlijte jí trochu na vatový tamponek a potřete si s ním pleť. Ústní voda, která obsahuje alkohol, stahuje a čistí póry. Aplikujte na svůj obličej jednou denně a po pár dnech uvidíte výsledky.

Zastoupí deodorant

Když vám dojde deodorant, nemusíte panikařit. Namočte si malý hadřík nebo vatový tamponek do ústní vody, kterým si potřete své podpaží. Dokáže totiž neutralizovat zápach. Doporučujeme to nezkoušet bezprostředně po holení, mohlo by vás to začít štípat.

S ústní vodou vyčistíte obrazovku a monitor

Máte na televizi či monitoru šmouhy? Ústní voda si s takovým problémem hravě poradí. Namočte hadřík do ústní vody a opatrně s ní obrazovky utřete. Čisté budou za pár minut.

Dezinfikuje zubní kartáček

Zubní kartáček se může používat maximálně tři měsíce. Usazují se na něm nečistoty a bakterie, které byste měli jednou za čas odstranit. Zhruba jednou týdně namočte zubní kartáček do ústní vody, která to udělá za vás.

Poradí si se špínou uvnitř toalety

Pokud vám zrovna došel čisticí prostředek na WC, můžete místo něj použít ústní vodu. Funguje totiž jako dezinfekční prostředek. Vylijte malé množství do záchodu, poté ho vyčistěte štětkou a máte hotovo.   

Odežene blechy

Možná se budete divit, ale ústní voda může pomoci i vašim psům. Pokud mají blechy, smíchejte psí šampon s ústní vodou a pořádně jim vydrbejte kožichy. Uvidíte, že se budou méně škrábat. Zajímalo by vás, proč pejsci neustále olizují své pány? Prozradíme vám to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47