Jak zabavit psa na zahradě? Vyrobte mu za pár minut překážkovou dráhu

 Mazlíčci 
22. srpna 2019 10:34 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Slalom zvládnete vyrobit sami z násad od košťat Depositphotos
Chcete si na zahradě užít zábavu s vaším čtyřnohým kamarádem a přitom ho udržovat v kondici? Potěšte psa a postavte mu domácí překážkovou dráhu. Překážky nemusíte kupovat, ale za zlomek ceny si je můžete vyrobit.

Ze všeho nejdříve se můžete pustit do výroby základní překážky, při které bude váš čtyřnohý mazlíček trénovat skok. Na zahradě může stát do několika minut, protože ji dáte dohromady i bez značné manuální zručnosti. Stačí, když doma najdete dvě staré bedny nebo kbelíky, postavíte je na zem a na ně položíte koště nebo dřevěnou laťku. Násady od košťat se budou hodit také při překážce zvané slalom. Sudý počet tyček umístěte v řadě za sebou vždy s rozestupem okolo padesáti až pětašedesáti centimetrů. Na tuto překážku se také skvěle hodí bambusové tyče.

Vyrobte tunel

Další překážkou na zahradě může být tunel, sestrojit lze několika způsoby. První možností je zakoupení a rozložení dětského prolézacího tunelu, který by měl být dlouhý 2,5 až 3,5 metru. Pokud se chcete pustit do výroby svépomocí, vezměte dva pevné klacky, u vrcholu je svažte k sobě pevným provázkem, aby vytvořily takzvané ačko. Tento postup opakujte minimálně desetkrát. Jakmile máte hotovo, použijte další klacek nebo násadu od koštěte ke spojení dvou aček mezi sebou. K prvnímu vrcholu áčka přivažte jeden konec klacku, druhý konec zase ke druhému vrcholu. Tímto způsobem postupujte, dokud nebudete mít vše spojené. Překážka se tak stane stabilnější. Na závěr přes váš výtvor přehoďte deky a tunel je hotový. Myslete však na to, že minimální délka sestrojeného tunelu se musí pohybovat okolo tří metrů.

Využijte starý stůl

Máte doma starý stůl, který se už nějakou dobu povaluje na půdě a jenom se na něj práší? Využijte ho pro zabavení psa. Pokud to jde, hrany stolu raději zabrustě do kulata, aby se pes při nevydařeném skoku nezranil. Překážka spočívá v tom, že pes musí nahoru vyskočit a následně seskočit. Vždy se ujistěte, že stůl psa udrží, musí být tedy z pevného a bezpečného materiálu. Jak psa odnaučit zlozvyky, jsme psali zde.

Nezapomeňte na odměnu

Pokud náhodou na půdě najdete ještě dvě desky, máte zaděláno na další překážku. Desky zhruba o délce dvou metrů u vrcholu spojte tak, aby vzniklo takzvané áčko. Pro snadnější výstup nahoru můžete na desku přidělat záchytné body na packy v podobě latěk. Nedělejte však překážku příliš prudkou, nejdříve ji udělejte mírnější. Pokud bude pes překážku postupem času lehce zvládat, upravte ji do prudší podoby. Po zdárném splnění jakékoliv překážky odměňte psa nějakým pamlskem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod