Domácí výroba kokosového mléka

 Ostatní 
18. června 2015 22:45 / redakce
  0   0
📷
1 fotografie v galerii
Kokosové mléko je výbornou přísadou do mnoha jídel Wikimedia
Kokosové mléko je především záležitostí Asie, milují ho tam a jsou schopni jej přidat téměř do všeho. V receptech narazíte na kokosové mléko nejčastěji ve spojení s kari pastou, a to proto, že kokosové mléko ostré kari báječně zjemní a takové pokrmy zavoní exotickými dálkami.

Nepleťte si ale kokosové mléko s kokosovou vodou. Kokosová voda je čirá tekutina uvnitř dutiny kokosového ořechu a mléko získáte lisováním dužiny.

Kokosové mléko je velmi populární pro svou chuť i bohaté účinky na zdraví. V obchodech je již běžně k dostání, ale není nad vlastní domácí výrobu, kdy si můžete každý den udělat mléko čerstvé a tudíž nejchutnější. Jeho domácí výroba je velmi jednoduchá a cenově mnohem výhodnější, tak bych vám jí chtěla přiblížit.

Recept

  • 1 hrnek strouhaného nebo na kousky nakrájeného kokosu bez hnědé vnitřní slupky
  • 2 hrnky vlažné vody Kokosové mléko je výbornou přísadou do mnoha jídel špetka soli (nemusí být)

Postup
Rozmixujete všechny ingredience v mixéru zhruba 4 minuty na nejvyšší otáčky, nechte chvíli sednout a poté přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko. Přidáním špetky soli zvýrazníte chuť mléka, ale i bez ní chutná skvěle. Uchovávejte v uzavřené skleněné lahvi v lednici a spotřebujte nejlépe ihned nebo během 2 dní.

Tip!
Mléko můžete ochutit skořicí, medem, chilli, vanilkou, použít ho jako základ smoothies s banány, karobem, živým kakaem, dalším ovocem, na výrobu pudingu s chia semínky, jako základ sladkých krémů, do thajských polévek a omáček a mnoho dalšího.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Sandra Nováková popsala hádky s partnerem. Živěji, než byste čekali

Styl

Pokud chcete zhubnout a posílit své zdraví, neměl by vaši pozornosti uniknout jeden druh čaje

Dům a zahrada

Jak si ochočit morče a naučit ho slyšet na jméno

Zavřít reklamu