Brzy udeří zima. Chcete-li pomoci ptáčkům, dávejte pozor, co jim dopřáváte

 Zahrada 
06. listopadu 2019 12:58 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sledovat bujarý život v krmítku je úchvatné Depositphotos
Také si často říkáte, že venku panuje počasí, do kterého by ani psa nevyhnal? Je však dobré nezapomínat na zvířátka, která v tomto nečase musejí pobyt venku přečkat. Řeč je o mnoha druzích ptáků, kterým však můžete pomoci podzimní plískanice i zimní mrazy přečkat.

Pojďte se podívat, jakými laskominami jim zaručeně uděláte radost.

Slunečnicová semínka jsou top

Ať už chcete dobroty dopřát ptáčkům u vás na zahradě nebo kdekoliv v přírodě, věřte, že největší radost jim uděláte slunečnicovými semínky. Pokud je v krmítku doplníte například mákem, pšenicí nebo vyloupanými ořechy, odvděčí se vám na jaře ještě veselejším cvrlikáním.

Pozor na sůl

Dalšími laskominami, kterými můžete zpestřit jejich jídelníček, jsou ovesné vločky, kousky syrového masa, strouhaná mrkev nebo přírodní neslané a neškvařené sádlo či lůj. Sýkorky a brhlíci milují lůj či lojové koule. Je-li vaším nejčastějším návštěvníkem kos, připravte mu během podzimu a zimy jablka nebo sušené jeřabiny. O tom, jak rozmanitě tyto oranžové bobulky využít nejen pro ptačí potěšení, píšeme zde.

Pečivo ano, ale jen některé

Vrabcům přisypejte do krmítka strouhanku nebo rozdrcené bílé pečivo, na kterém by však neměla být sůl, jelikož ptákům škodí. Určitě jim naopak nedávejte chléb nebo jiné zbytky jídel.

Krmítko musí být v bezpečí

Ať už je vaším favoritem jakýkoliv druh ptáčka, myslete na to, že veškerou potravu, kterou mu chcete dopřát, je třeba umístit tak, aby se k ní nedostala kočka nebo jiný predátor. Dávejte také pozor, aby na potravu přímo nepršelo nebo aby krmítko nebylo na příliš větrném místě, protože by potrava uvnitř příliš dlouho nevydržela.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47