Vánoční stromeček lze vytvořit i z neobvyklých materiálů. Třeba z šišek, mechu či sukulentů

 Dílna 
07. prosince 2019 17:46 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Stromeček lze vyrobit i z velkých borovicových šišek Pinterest
Možná se vám nechce pořizovat velký živý stromek a vystačíte si i s malou dekorací na stole. Nebo kromě hlavního nazdobeného stromečku chcete mít doma i pár malých stromečků, které postavíte na okenní parapet, komodu nebo stůl. Máme pro vás inspiraci, jak si letos vyrobit malý stromeček z neobvyklého materiálu.

Vyrobit si malý dekorativní vánoční stromeček zvládne každý. Můžete je například vystříhat z tvrdého papíru a domalovat barvami. Pokud ale chcete letos svou domácnost vyzdobit opravdu originálním a jedinečným stromečkem, nechejte se inspirovat naším článkem. Nabídneme vám několik různých variant.

Kombinace šišek a mechu

Pokud máte rádi jednoduchý přírodní styl, může vám přijít vhod stromeček vyrobený ze šišek a mechu. Běžte na procházku do lesa a nasbírejte si potřebný materiál, tedy mech a šišky. Šišky vybírejte spíše menší. Pak si pořiďte korpus ve tvaru jehlanu, třeba z polystyrenu. Na šišky ze spodní strany nalepte pomocí tavné pistole aranžovací drátky a ty pak do polystyrenu zapíchejte. Mezery vyplňte mechem, který k podkladu jednoduše přilepte.

Stromek ze sukulentů

Nádherně vypadá stromeček vytvořený z malých sukulentů. Opět budete potřebovat korpus. Tentokrát si jej ale vyrobte. Budete k tomu potřebovat pletivo, jaké se používá ke stavbě králíkárny, a rašeliník. Pomocí kleští si připravte vhodný kus pletiva a dejte na něj vrstvu rašeliníku. Potom pletivo zatočte tak, aby vám vznikl jehlan. Ten pak dejte na nějakou dobu do nádoby s vodou, aby do sebe rašeliník nasákl co nejvíce tekutiny. Ostrým předmětem vytvořte v rašeliníku malé dírky, do kterých zasaďte jednotlivé rostlinky. Pro jistotu je můžete ještě zajistit pomocí aranžovacího drátku.

Roztomilé bambulky

Stromeček můžete vytvořit také z bambulek. S jejich výrobou vám mohou pomoci děti. Záleží jen na vás, zda si připravíte bambulky v jedné barvě, v různých odstínech zelené nebo zvolíte nějakou veselou pestrobarevnou kombinaci. Zrovna tak můžete bambulky vyrobit ve stejné velikosti, ale stromeček lze vytvořit i z různě velkých bambulek, záleží tedy čistě na vás. Když zvolíte zelenou barvu, bude stromeček vypadat, jako by byl vyrobený z mechových bochánků. Korpus můžete vytvořit jen z tvrdého papíru a bambulky na něj lepte od spodní části směrem nahoru.

Stromek ze střapců

Pokud se vám zdá být výroba bambulek příliš náročná, můžete je nahradit podstatně jednoduššími střapci. Připravte si hromadu střapců a ty pak na korpus lepte rovněž od spodní části směrem nahoru. Pokud nemáte papírový korpus, ale třeba z polystyrenu, lze střapce k podkladu připevnit také pomocí špendlíků.

Obří šiška

Jestliže máte doma velké borovicové šišky, můžete je velmi snadno proměnit v miniaturní vánoční stromek. Šišku nalepte třeba na kus dřeva a pak jednotlivé "větve" stromečku dozdobte třeba barevnými kamínky nebo korálky. A pokud chcete, můžete si vyrobit i vánoční ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty. Návod najdete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47