Potřebujete vyleštit rezavé věci? Účinná a jednoduchá metoda, jak se nežádoucího nánosu zbavit

 Dům 
06. prosince 2019 15:14 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Boj se rzí není nutné vzdávat předem Internet
Podařilo se vám na půdě nebo třeba v bazaru objevit parádní starý kousek, který je ovšem zasažen rzí? Pak neklesejte na mysli, protože nic není ztraceno. Poradíme vám jednoduchou a účinnou metodu, jak se nežádoucího nánosu zbavíte a váš objev pak vystavíte na odiv.

Pojďte se společně s námi podívat na účinný čisticí prostředek doslova za pár korun.

Pějme ódu na sodu

Ač se to možná nezdá, hravě si vystačíte s tím, co máte doma, tedy za předpokladu, že naleznete pár balíčků jedlé sody, větší kýbl nebo lavor a kartáč nebo starý zubní kartáček. Začněte tím, že si k ruce vezmete větší nádobu, nalijete do ní dostatek vody tak, aby věci, které chcete zbavit rzi, byly ponořeny, a do ní přimícháte 120 – 150 gramů jedlé sody. Poté do vody vložte vaše rezavé předměty a nechejte směs pracovat alespoň 24 hodin. Z výsledku budete překvapeni.

Následující den budou největší kousky nečistot odmočené, avšak bude nejspíše nutné ještě předměty dočistit. To udělejte za pomoci kartáče nebo starého zubního kartáčku, s nímž se pohodlně dostanete do všech zákoutí. Jakmile máte předměty očištěné, vložte je do nádoby s čistou vodou a ještě jednou je s pomocí kartáčku dočistěte. V tuto chvíli byste měli získat krásné bytové doplňky, s nimiž se budete moci pochlubit každé návštěvě. Pokud byste s výsledkem ještě nebyli spokojení, můžete celý proces ještě jednou zopakovat.

Alternativní bojovníci se rzí

Podobného výsledku se dá dosáhnout také dalšími účinnými domácími prostředky, a to octem, citronovou šťávou se solí nebo kyselinou citronovou. Záleží na rozsahu postižení rzí a dalších konkrétních faktorech. Pokud vás trápí také zašlé nerezové nádobí, můžete se na jeho obnovu vrhnout hned poté. Inspiraci jak na to naleznete v našem dalším článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve