Přilepila se vám žvýkačka na boty či oblečení? Tipy, jak se jí zbavit

 Ostatní 
14. prosince 2019 15:59 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Žvýkačky se můžete zbavit snadno, když budete vědět, jak na to Depositphotos
Žvýkačky představují problém. Když na ni někde na ulici nechtěně šlápnete, z boty už ji nedostanete. Můžete se někde otřít, kde zrovna bude žvýkačka, a už ji ze sebe nesundáte. Přilepenou žvýkačkou se nemusíte nijak stresovat, protože existuje mnoho způsobů, kterými se jí můžete zbavit.

Přilepené žvýkačky na různých věcech řeší především rodiče menších dětí. Pokud je rádi žvýkají, sami si je z legrace mohou na sebe přilepit nebo to udělají ostatní děti za ně. Není se třeba žvýkaček děsit, když zjistíte, jak je snadno odstranit.

Fén

Připravte si fén. Žvýkačku fénujte tak dlouho, dokud nebude dostatečně zahřátá. Vysoká teplota způsobí, že se žvýkačka uvolní. Vezměte si papírový kapesníček a žvýkačku jednoduše odlepte. Pokud však nechcete dlouho dřepět u oblečení s fénem, můžete vyzkoušet ještě jiné způsoby.

Líh

Na přilepenou žvýkačku na oblečení funguje velmi dobře líh. Můžete ho použít i na jemnou látku. Nemusíte se bát, že ji nějak ušpiní nebo zabarví. Na hadřík vylijte menší množství lihu a potřete s ním žvýkačku a prostor okolí ní. Poté nechte líh několik minut působit. Nakonec žvýkačku seškrábněte třeba kuchyňským nožem.

Mrazák

Do mrazáku můžete dát zejména oděv, ale pokud budete chtít, můžete tam samozřejmě vložit i boty. Stačí je jen zabalit třeba do mikrotenového sáčku, abyste si neušpinili mrazák. Věci tam nechte zmrznout na několik hodin. Následně žvýkačku jednoduše seškrábnete nožem či špachtlí. Oblečení a boty dejte do tepla a nechte ho rozmrznout.

Arašídové máslo

Máte doma arašídové máslo? Můžete si na něm nejen pochutnat, ale také ho použít k odstranění přilepené žvýkačky na podrážce boty. Natřete ho třeba na kuchyňský nůž a přejíždějte s ním po celé žvýkačce. Ta se díky tomu smíchá s arašídovým máslem a změkne. Nakonec ji seškrábněte.

Stopy po žvýkačce

Poté, co se vám podaří žvýkačku z oděvu odstranit, zůstanou po ní nějaké stopy. Ty můžete snadno odstranit s pomocí kobercové pásky. Přilepte ji na ušpiněné místo a rychle ji strhněte. Kobercová páska je velmi pevná, takže na ní zbytky ze žvýkačky zůstanou. Dále čtěte: Jak vám v domácnosti poslouží rýže?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?