Pořizujete si kočku a nevíte, jaké jí dát jméno? Přinášíme vám ta nejoblíbenější

 Mazlíčci 
13. prosince 2019 10:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kočce můžete vybrat české nebo zahraniční jméno Depositphotos
Kočka patří v České republice mezi oblíbené zvíře hned za psem. Má ji zhruba milion lidí. Pořídili jste si kočku i vy a nevíte, jaké jí dát jméno? Mezi častá patří klasika jako Mourek, Fousek nebo Líza, uchytil se ale také Frenkie nebo Elsa.

Nová kočka s sebou přináší radosti i starosti. Musíte jí pořídit vhodné žrádlo, pelíšek, hračky i vybavení. Nejprve ale musíte vybrat vhodné jméno, které se vám bude líbit a kočka na něj bude slyšet. Zvolit můžete českou verzi, nebo zahraniční.

Mikeš a Čert

V České republice je staré známé jméno Mikeš podle pohádky Kocour v botách, ale také Mourek, Čert, Lucifer, Bobeš, Fousek, Filip, Líza, Rozárka nebo Máša a Ferda. V domácnostech ale mívají i Béďu, Ťapku, Kulíška, Lindu nebo Jonatána, kterým se inspirovali z Macha a Šebestové.

Ze zahraničních jmen se v Čechách uchytila jména Frenkie, Fredie, Sam, Jasper, Grand, Clark, Morgan, Jenny, Ginna, Connie, Lili, Sue, Elsa nebo jména podle postav jako Pegas, Orfeus, Faust, Forest nebo Nero a Chiquita.

Zvolit můžete i atypická jména, která se používají v cizině. V Japonsku mají kočičí jména jako Yuki nebo Sora, ve Španělsku Carmen, Rey a Alma, ve Francii Cherie a Jolie, v Irsku Sham, Yoke nebo Breda, v Itálii Retto, Palermo nebo Nova a na Hawai Wiwi nebo Lani.

Zvířecí kalendář

Pokud si nevíte rady, můžete se podívat do zvířecího kalendáře. Vyberete si jméno, které v něm najdete. Během roku tak budete slavit svátek nejen vy, ale také váš mazlíček. Ke svátku mu pak můžete dopřát nějaký pamlsek nebo hračku. O komunikaci s kočkou jsme psali zde.

V České republice jsou zhruba čtyři miliony domácností, žije v nich kolem 10,5 milionu obyvatel. Asi dva až tři miliony lidí mají psa nebo kočku. Někteří lidé mají zvířat i více. Kromě psů a koček mezi ně patří například křečci, morčata, andulky, ale také koně nebo pavouci a hadi. V chovech pak bývají králíci, krávy nebo prasata.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve