Rýži nemusíte jen jíst. Jak vám v domácnosti ještě poslouží?

 Ostatní 
11. prosince 2019 09:59 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rýže do sebe nasává vlhkost Depositphotos
Rýže je potravina, která se často používá jako příloha k masu. Můžete si z ní však i udělat třeba rýžový nákyp nebo suši. Jde o hojně využívanou surovinu, která dokáže člověka dobře zasytit. Rýže může být prospěšná i jinde než jen v kuchyni.

Rýži lze patrně najít v každé domácnosti. Nemusíte ji však používat pouze v kuchyni. Může vám třeba zachránit mokrý mobilní telefon. Zjistěte, s čím vám rýže ještě pomůže.

Nahřívací či chladivý polštářek

Nahřívací polštářek seženete v lékárně, ale můžete si ho udělat i sami, aniž byste za něj museli utrácet peníze. Nahřívací polštářek vám pomůže s bolestmi zad či jinou bolestivou částí těla. Možná vás bolí klouby či vám otekly nohy. Naplňte si látkový pytlík rýží. Můžete ho zauzlovat či zašít. Pokud pytlík s rýží chcete zahřát, dejte ho na několik minut do mikrovlny. Když ho máte v plánu naopak zchladit, dejte ho do lednice.

Mokrý mobilní telefon 

Nehody s mobilními telefony se stávají poměrně často. Může vám nedopatřením spadnout do umyvadla s vodou. Nebudete výjimkou, když vám spadne mobil do záchodové mísy. Pokud se vám něco takového stane, je potřeba rychle jednat. Mohli byste totiž o svůj telefon velmi rychle přijít. Když přijdou elektrické přístroje do kontaktu s vodou, většinou přestanou fungovat.

Ve chvíli, kdy budete jednat rychle, svého malého kamaráda ještě můžete zachránit. Postačí vám k tomu rýže. Skvěle totiž do sebe nasává vlhkost. Nasypejte ji do misky a rychle do ní zahrabejte svůj mobilní telefon. Nechte ho tam několik hodin a poté uvidíte, zda to přežil.

Rez

Podléhá vaše nářadí v dílně rzi? Nemusí to tak být, pokud zkusíte tip s rýží. Tam, kde vám nářadí leží, nasypte větší množství rýže. Díky ní bude vaše nářadí v suchu a nezreziví. Rýže veškerou vlhkost nasaje. Tento způsob můžete aplikovat i na další předměty, které mají tendenci rezivět. Zjistěte, jak vyleštit zrezivělé předměty.

Nedostupná místa

Některé předměty nemůžete zcela vyčistit. Příkladem toho je váza s úzkým hrdlem, kam neprostrčíte ruku. S tím si můžete poradit snadno. Nachystejte si rýži, trochu vody a tekuté mýdlo. Všechno smíchejte a společně nalijte do vázy. Tu už stačí jen protřepat a rýže vám dno hezky vyčistí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum