Vyrobte si krásné sněhové vločky z obyčejného lepidla

 Dílna 
13. prosince 2019 18:03 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tato krásná vločka může zdobit i váš stromeček Pinterest
V jednoduchosti je krása. A to platí také o sněhových vločkách, které si můžete snadno vyrobit doma. Nezabere vám to skoro žádný čas, ale výsledek bude skutečně ohromující.

Možná už jste unavení ze svítících blikajících ozdob a třpytivých girland, zářících koulí a barevných řetězů. Co tak na chvíli vystoupit z předvánočního kolotoče nákupů, pečení a úklidu a odreagovat se tvořivou činností? Zapojte i děti a užijte si příjemnou chvilku spolu a v klidu, jak to má o Vánocích být.  

Nejenom na stromeček

Během chvíle můžete mít klidně plný stůl nádherných třpytivých sněhových vloček. Pak už jenom záleží na vás, kam je umístíte. 

Potřebujete 

  • pečící papír
  • šablonu vločky 
  • tavnou pistoli
  • třpytky a libovolné drobnosti na dozdobení
  • štětec
  • tekuté lepidlo
  • háček, případně stužku 

Postup

V první řadě si pořádně nažhavte tavnou pistoli. Mezitím si připravte šablonu vločky, kterou si můžete vytisknout na internetu nebo si ji namalovat sami. Na ni položte pečící papír. A pomocí tavné pistole obkreslete prosvítající tvary vločky na pečící papír. Lepidlo nechejte dobře zaschnout. Vločku pak opatrně sloupněte. 

Dekorujte a zdobte

Hotovou vločku můžete nyní libovolně dozdobit. Například ji můžete potřít lepidlem a posypat třpytkami nebo ji celou přestříkat barevným sprejem. Nebo ji nechejte jen tak a provlékněte jí háček nebo stužku a umístěte třeba na stromeček, případně jako dekoraci na dárky. Z vloček si také můžete vyrobit sněhový řetěz, kterým můžete dozdobit světelný řetěz na balkoně, v oknech či na vánočním stromečku. A hra světel může začít. Pokud máte rádi vlastnoručně vyrobené ozdoby, pak se vám bude určitě líbit nápad na výrobu vánoční baňky, která je z obyčejné žárovky. Návod na výrobu najdete zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47