Recyklujte staré triko a vyrobte svému psovi nové přetahovadlo

 Mazlíčci 
14. února 2020 10:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Tato oblíbená hračka vás nebude stát prakticky ani korunu Pinterest
I psi si potřebují s něčím hrát. Proč ale zbytečně utrácet za hračky, když jim minimálně jednu můžete vyrobit snadno doma. Ze starého trička.

Asi to zažil každý. Koupíte psovi novou hračku a během pár chvil je po ní. Někteří hafani ji doslova dokáží rozcupovat na malinkaté kousky. K těm nejoblíbenějším hračkám patří bezesporu přetahovadla. A ta mohou stát i několik set korun. Při troše šikovnosti si však můžete velmi snadno takové přetahovadlo vyrobit doma. A ne jedno, ale klidně celý tucet.

Jak recyklovat tričko 

Z takového přetahovadla bude váš čtyřnohý chlupáč doslova nadšený. Můžete mu jej vyrobit v různých velikostech i různé tloušťky. Záleží jenom na vás.

Nastříhejte pásky

Tričko si rozložte na stůl před sebe a odstřihněte tuhý spodní okraj. Pak začněte stříhat pruh o šíři asi 3 cm. Nastříhejte si 6 pásků dlouhých asi 1 m a dva pásky dlouhé asi 3 m. Pak si je rozložte před sebe a konce svažte dohromady do pevného uzlu, na konci ponechte střapec.

Začněte plést

Teď přijde ta nejtěžší část. Pásky si rozložte před sebe. Kratší nechejte uprostřed, delší po stranách. Právě ty budete postupně svazovat. Pleťte tak, že z delších vytvoříte takový preclík. Jeden dlouhý pásek provlečete zespoda, druhý seshora, kolem středových pásků, provlékněte do tvaru osmičky.

Vynaložte sílu

Každý hotový uzel velmi dobře utáhněte, aby přetahovadlo bylo opravdu pevné a tím pádem i déle vydrželo řádění vašeho mazlíka. Jakmile budete s délkou přetahovadla spokojeni, na konci jej opět svažte pevným uzlem a přebytečné pásky odstřihněte. No a pak už vám zbývá jediné. Dát jej otestovat vašemu chlupáči. Recyklovat můžete nejenom stará trika, ale také například svetr. Z něj se dá vyrobit krásný teplý pelíšek pro vašeho hafana. Jak na to jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008