Vázičky ze žárovek krok za krokem. Roztomilá dekorace pro šikovné ruce

 Dílna 
08. října 2020 11:05 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tuto dekoraci rády používají svatební agentury www.vaza.gr
Použité žárovky obvykle končí v koši. Pokud ale máte srdce kutila, můžete si z nich vyrobit mini dekorace, které ozvláštní každý prostor. Výsledné výtvory mohou viset na stěně, volně v prostoru nebo být uchycené v drátěném stojánku. A co si dáte do nich, to záleží opravdu jen na vaší fantazii.

Výroba váziček ze žárovek zabere jen chvíli času, nestojí skoro nic a zvládne ji s patřičným nářadím jistě i ten, který se zrovna jako kutil nenarodil. No a výsledek, ten vám bude každý závidět.

Všechno máte doma

Než se pustíte do práce, připravte si k ruce tyto věci:

  • staré žárovky
  • tenké kleště
  • kobercový řezák
  • šroubovák nebo imbusový klíč
  • pevný provázek
  • pracovní rukavici nebo utěrku

Postup práce krok za krokem

Pokud máte všechny věci po ruce, můžete se pustit do práce. Žárovku opatrně uchopte do utěrky nebo pracovní rukavice. Tenkými kleštěmi nebo kobercovým řezákem odstraňte kontakt. Šroubovákem nebo třeba imbusovým klíčem lehkým tlakem a boucháním protlačte do žárovky vše, co se nachází ve vnitřním prostoru závitu. 

Ze žárovky poté vše vysypejte, kontakt vytáhněte kleštěmi a žárovku důkladně vypláchněte. Nakonec si připravte provázek, který důkladně omotejte okolo kovového závitu tak, aby vám na jeho koncích vzniklo ouško pro zavěšení vázičky na zeď nebo třeba pod strop. Na postup přípravy žárovky se také můžete podívat do fotogalerie. A pak už můžete začít s dekorováním. Čtěte také: Z kaštanů nemusíte tvořit jen zvířátka na špejlích, vyrobte z nich originální dekorace.

Co umístit do žárovek

Jak vázičky využijete, záleží čistě na vás. Můžete si do nich například nalít jen čistou vodu a naaranžovat malé řezané kytičky, nebo si z nich můžete udělat malé okrasné květináčky, v nichž můžete pěstovat například čtyřlístky pro štěstí. Pokud budete hledat inspiraci, zkuste si prohlédnout fotogalerii pod článkem. Vyrobit si můžete také krásné podzimní dekorace.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve