Loupání pomerančů nemusí být namáhavé, jde to i jednoduše

 Ostatní 
29. listopadu 2020 10:00 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
K jednoduchému loupání pomeranče budete potřebovat ostrý nůž  Depositphotos
Chutnají vám pomeranče, ale neradi je loupete? Jezení šťavného ovoce mnoho lidí odrazuje, protože trvá dlouhou dobu, než je oloupou. Mají tvrdou kůru, se kterou se musí všichni nějak poprat. Bez zalepených prstů z pomerančové šťávy to však často nejde. Existuje několik tipů, jak si odstraňování mohutné slupky zjednodušit. Vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejvíce.

Pomeranče obsahují velké množství vitaminů C, který je důležitý pro imunitní systém. Na podzim se vám vyplatí konzumovat každý den alespoň jeden. Dále jsou bohaté na některé vitaminy z řady B, které prospívají nervové soustavě. Pomeranče vám pomohou, pokud máte potíže s trávením. Rozhodně se vyplatí je jíst, i když máte potíže s jeho loupáním. Ty se totiž dají snadno vyřešit.

Vytvořte z pomeranče harmoniku

Patrně nejjednodušeji a nejrychleji oloupete pomeranče pomocí pouze tří řezů. Ze šťavného ovoce se během několika vteřin stane harmonika. Jde o nejpřesnější pojmenování, protože pomeranče tak po rozkrojení skutečně vypadají.

K loupání pomeranče budete potřebovat ostrý nůž. Odřežte s ním vrchní a spodní část ovoce. Následně se pusťte do třetího řezu. Proveďte ho tak, že nakrojíte pomeranč od vrchní části a zastavíte se v jeho středu. Nakonec už jen šťavnaté ovoce roztáhněte a vznikne z něj harmonika. Jednotlivé měsíčky pomeranče snadno vyloupnete.

Proveďte pouze čtyři řezy

Citrusové ovoce můžete oloupat i tak, že do něj čtyřikrát říznete. Nejprve ořízněte vrchní a spodní část pomeranče. Následně vás čekají už jen dva řezy. Vertikálně nařízněte pomeranč a točte s ním dokola. Otočte ho o 360 stupňů. To stejné proveďte i horizontálně. Netlačte nožem do pomeranče příliš, protože by vám z něj mohlo vyjet příliš šťávy. Nakonec šťavnaté ovoce ručně oloupejte. Díky řezům vám to půjde snadno.  

Oloupejte pomeranče nožem

Loupání pomeranče pouze nožem je trochu náročnější, ale s trochou zručnosti to zvládnete. Nachystejte si malý a ostrý nůž. Zasuňte špičku jeho ostří pod kůru šťavnatého ovoce. Proveďte to na vrchní straně. Následně s nožem odstraňte horní konec slupky a s pomerančem otáčejte dokola. Dělejte to tak dlouho, dokud neodříznete celou jeho kůru. Dále čtěte: Zmražení potravin je jednou z nejšetrnějších forem uskladnění. Musíte ale dodržet několik zásad.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum