Loupání pomerančů nemusí být namáhavé, jde to i jednoduše
Pomeranče obsahují velké množství vitaminů C, který je důležitý pro imunitní systém. Na podzim se vám vyplatí konzumovat každý den alespoň jeden. Dále jsou bohaté na některé vitaminy z řady B, které prospívají nervové soustavě. Pomeranče vám pomohou, pokud máte potíže s trávením. Rozhodně se vyplatí je jíst, i když máte potíže s jeho loupáním. Ty se totiž dají snadno vyřešit.
Vytvořte z pomeranče harmoniku
Patrně nejjednodušeji a nejrychleji oloupete pomeranče pomocí pouze tří řezů. Ze šťavného ovoce se během několika vteřin stane harmonika. Jde o nejpřesnější pojmenování, protože pomeranče tak po rozkrojení skutečně vypadají.
K loupání pomeranče budete potřebovat ostrý nůž. Odřežte s ním vrchní a spodní část ovoce. Následně se pusťte do třetího řezu. Proveďte ho tak, že nakrojíte pomeranč od vrchní části a zastavíte se v jeho středu. Nakonec už jen šťavnaté ovoce roztáhněte a vznikne z něj harmonika. Jednotlivé měsíčky pomeranče snadno vyloupnete.
Proveďte pouze čtyři řezy
Citrusové ovoce můžete oloupat i tak, že do něj čtyřikrát říznete. Nejprve ořízněte vrchní a spodní část pomeranče. Následně vás čekají už jen dva řezy. Vertikálně nařízněte pomeranč a točte s ním dokola. Otočte ho o 360 stupňů. To stejné proveďte i horizontálně. Netlačte nožem do pomeranče příliš, protože by vám z něj mohlo vyjet příliš šťávy. Nakonec šťavnaté ovoce ručně oloupejte. Díky řezům vám to půjde snadno.
Oloupejte pomeranče nožem
Loupání pomeranče pouze nožem je trochu náročnější, ale s trochou zručnosti to zvládnete. Nachystejte si malý a ostrý nůž. Zasuňte špičku jeho ostří pod kůru šťavnatého ovoce. Proveďte to na vrchní straně. Následně s nožem odstraňte horní konec slupky a s pomerančem otáčejte dokola. Dělejte to tak dlouho, dokud neodříznete celou jeho kůru. Dále čtěte: Zmražení potravin je jednou z nejšetrnějších forem uskladnění. Musíte ale dodržet několik zásad.