Adventní kalendář nemusíte vyrábět jen pro děti. Potěšte i své dospělé blízké

 Dílna 
24. listopadu 2020 10:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Z adventního kalendáře mohou mít radost i dospělí Depositphotos
Obzvláště maminky v těchto dnech přemýšlejí nad výrobou adventního kalendáře pro své děti. Zkuste ale letos nějaký čas věnovat i výrobě speciálního adventního kalendáře pro svého blízkého dospělého. Uvidíte, že bude mít radost.

Výroba adventního kalendáře pro dospělé se moc neliší od té pro děti. Rozdíl je většinou jen v tom, co v něm dospěláci najdou. Kreativitě se v tomto ohledu meze nekladou.

Co do adventního věnce dát

Pokud má někdo rád sladké, klidně mu můžete do adventního kalendáře dát i nějakou tu laskominu. Zkuste být ale nápaditější. Klidně můžete adventní kalendář pojmout trochu eroticky, pokud jej přichystáte pro svého partnera či partnerku. Třeba do něj vložte kondomy. Nebo můžete vytvořit vlastní eroticky laděnou fotografii a tu pak rozstříhat na 24 dílků. Kompletní podívané se tak váš milý či milá dočká až na Štědrý den. Nic nezkazíte ani tím, když místo dárečků dáte do adventního kalendáře třeba peníze nebo stírací losy. A nebo lze vše možné zkombinovat.

Alkoholový kalendář

Pokud víte, že váš blízký má rád nějaký likér či pálenku, můžete vytvořit adventní kalendář i z láhve vámi vybraného moku. A pokud bude ještě vlastnoruční výroby, tím lépe. A jak na to? Je to docela snadné, stačí si pořídit bílý fix nebo bílou barvu a na láhev udělat 24 rysek s čísly. U hrdla láhve začněte jedničkou a u dna skončete čtyřiadvacítkou. Obdarovaný si tak bude moci každý den dopřát kapku alkoholu, který má rád.

Něco pro milovníky čaje

Pokud víte, že někdo z vašeho blízkého okolí miluje čaje, postavte na tom celý adventní kalendář. Sežeňte 24 různých čajů (mohou být porcované i sypané) a vytvořte z nich kalendář. Sypané čaje můžete dát do různých pytlíčků, porcované pak lze třeba pomocí hezkých kolíčků připevnit k nějakému papírovému podkladu. Ať už ve tvaru květiny, srdíčka či vánočního stromku.

Zaměřte se na duchovno

Adventní čas ale vůbec nemusí být jen o dárcích. Klidně vytvořte pro svého blízkého 24 různých přání nebo citátů. Pokud je napíšete od srdce, určitě toho druhého zahřejí. Přáníčka napsaná na papíře můžete jen tak poskládat, nebo je můžete schovat do nějakého zajímavého obalu.

A ještě něco pro vtipálky

Pokud má ten, komu hodláte adventní kalendář věnovat, smysl pro humor, udělejte mu vtipnou variantu. A to doslova. Z papíru třeba namalujte vánoční strom a do každé baňky napište nějaký povedený vtip. Uvidíte, že se obdarovanému hned zlepší nálada. O nápadech na adventní kalendáře pro děti jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve