Vyrobte si doma krásné podzimní dekorace. Na své si přijdou i nešikové

 Dílna 
10. září 2018 15:40 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Podzimní dekorace oživí každý dům Pinterest
Podzim doslova vybízí k vytvoření nějakých zajímavých dekorací. Ty mohou zkrášlit jak interiér, tak i okolí domu. A výborné na nich je, že přijdou na doslova minimum peněz, navíc je zvládnete vyrobit i tehdy, pokud zrovna neoplýváte výtvarným talentem.

Úchvatných podzimních dekorací existuje nepřeberné množství. Mnoho z nich ale vyžaduje doslova kumšt a bez pořádné dávky uměleckého talentu a manuální zručnosti vám obvykle nezbývá nic jiného, než je jen tiše obdivovat.

Naštěstí se můžete inspirovat i takovými nápady, které přijdou na babku a ještě je jejich výroba doslova hračka. Představíme vám několik z nich. Pokud máte doma děti, klidně je do tvoření zapojte. Tyto dekorace totiž zvládnou i vaši malí pomocníci.

Dýňoví strážci domu

Dýně všech velikostí i barev k podzimu neodmyslitelně patří, i proto jsou častou součástí nejrůznějších dekorací. Zkuste si vyrobit venkovní výzdobu, kde dýně bude hrát hlavní roli.

Stačí si vzít dvě nádoby (mohou být z plechu, proutí či jiného materiálu). Ve vrchní části vytvořte například z březového proutí hnízdo, které pro větší pevnost přidělejte k nádobě pomocí drátků. Na hnízdo pak jednoduše postavte dýni a hnízdečko odekorujte podle vašich představ různými větvičkami, listím a dalšími přírodninami. Tato dekorace se bude skvěle vyjímat u vchodu do domu.

Obraz z listí

Tato dekorace je rovněž velmi snadná. Stačí si vzít nějakou desku a na ni pak pomocí tavné pistole nalepit barevné podzimní listí. Pokud chcete z listí vytvořit nějaký obrazec, je dobré si před samotným lepením listy na desku cvičně poskládat, abyste pak z výsledku nebyli zklamaní. Nakonec desku pověste na zeď a máte hotovo.

Podzimní světelný řetěz

Působivě vypadá i světelný řetěz z podzimního listí. Stačí si pořídit obyčejný světelný řetěz jen se žárovičkami a pod každou z nich pak nalepit jeden barevný list. Na podobném principu lze vyrobit i nádherný řetěz z květů vyrobených z obalů na vajíčka, o kterém jsme psali zde. Světelný řetěz pak zavěste do okna, kde se bude doslova vyjímat.

Hrábě na dveře

Pokud máte někde doma staré hrábě zvané "elektriky", i z nich můžete vytvořit kouzelnou dekoraci. Stačí je jednoduše pověsit na dveře a ozdobit je podzimními přírodninami. Moc hezky vypadají například větvičky se zářivě červenými plody, třeba se šípky. Fantazii se ale meze nekladou.

Dýňové svícny

Z malých ozdobných dýní se dají vyrobit i originální svícny. Stačí vydlabat otvor pro čajovou svíčku. Okrasné dýňové svícny vypadají pěkně i samy o sobě, klidně ale mohou posloužit i jako součást podzimního aranžmá, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem.

Stačí pár kaštanů...

I s hrstkou kaštanů můžete vyrobit krásnou podzimní dekoraci. A nezebere vám to ani moc času. Stačí několik kaštanů nasypat do sklenice, doprostřed postavit svíčku a nevšední podzimní svícen je na světě. 

Šípkový věnec

Pokud vám roste na zahradě šípek, nebo na něj narazíte během procházky, můžete si nasbírat materiál na další výzdobu, a to šípkový věnec. V obchodě si pořiďte korpus na věnec  z aranžovací hmoty nebo polystyrenu a na husto do něj zapíchejte krátké větvičky šípků. Věnec můžete nechat tak, nebo ho ještě oživit jinou přírodninou. Ze šípků si navíc můžete vyrobit i netradiční dobroty, o kterých jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod