Pěna na holení má další široké využití. Zabrání mlžení brýlí a odstraní i skvrny z koberce

 Ostatní 
23. března 2021 10:23 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pěna na holení hravě nahradí některé čisticí přípravky Depositphotos
Pěnu na holení sice najdete v každé koupelně, ale lidé ji často podceňují. Slouží hlavně k odstraňování obtěžujících chloupků na různých částech těla, ale může se podílet i na dalších činnostech. Rozhodně vás překvapí, jakými způsoby ji lze využít. Přečtěte si o nich.

Pěnu na holení ocení zejména hospodyňky, protože dokáže nahradit nejrůznější čisticí prostředky. Ocení ji lidé, kteří nosí dioptrické brýle a neustále se jim zamlžují. Hodit se bude i těm, kteří doma šílí z vrzajících pantů.

Zamlžené brýle

Mlžení brýlí je k vzteku samo o sobě, ale během pandemie se tento problém ještě umocňuje, protože je nutné nosit ochranu dýchacích cest. Lidé, kteří mají vyšší dioptrie na dálku a neradi používají čočky, nyní téměř nic nevidí. Mlžení skel způsobují rychlé změny teplot. Stačí, když s brýlemi vstoupíte do nějaké budovy nebo MHD, kde je tepleji než venku.

S tímto problémem však lze zatočit díky pěně na holení. Na povrchu skel totiž vytvoří ochranný film. Naneste pěnu na brýle a vyleštěte hadříkem na brýle z mikrovlákna, který většinou lze prát v mýdlové vodě. Stejný efekt bude mít i na zrcadla v koupelně a zamlžená okna v autě.

Skvrny na koberci

Skvrnám na koberci se nedá vyhnout. Každý občas nechtěně vylije pití. Tekutinu na podleze smyjete snadno, ale horší je, když skončí na koberci. Nemusíte propadat panice, protože i tento problém lze poměrně jednoduše vyřešit. Pokud máte doma pěnu na holení, můžete si oddechnout.

Nastříkejte ji na skvrnu, kterou chvíli drhněte. Poté několik hodin vyčkejte na výsledek. Nakonec skvrnu umyjte vodou. Pokud tam ještě menší skvrna zůstala, proces opakujte ještě jednou.

Vrzající panty

Rozčiluje vás vrzání pantů, které vydávají zvuk vždy, když otevřete nebo zavřete dveře? Upřímně se vám nedivíme, není to příjemné. V případě, že vám došel speciální olej, sáhněte po pěně na holení. Namažte s ní panty a nějakou chvíli budete mít od nepříjemného zvuku klid.   

Zamaštěná trouba

Troubu je nutné jednou za čas důkladně vydrhnout. Pokud postrádáte čisticí přípravek na mastnotu a zašlé skvrny, pomůže vám právě pěna na holení. Postříkejte s ní celý vnitřek trouby a rozetřete ji houbičkou na nádobí. Po pracném čištění troubu opláchněte vodou a vysušte čistým hadrem. Kromě pěny na holení má v domácnosti mnoho využití i obyčejný cukr.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47