Máte-li doma kočku, která žije z velké části venku, je potřeba jí především v zimě změnit stravu

 Mazlíčci 
06. února 2022 13:17 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kočky spotřebovávají v zimě více energie Pixabay
Máte-li doma kočku, která žije z velké části venku, je potřeba tomu uzpůsobit i druh krmiva. A především v zimě. Jenom granule totiž nestačí.

Kočka je od přírody tvor milující venkovní prostředí, které ale poskytuje také mnoho nebezpečných vlivů. Pokud pečujete o kočku, která většinu času tráví venku, je potřeba jí pozměnit jídelníček. Důvod je prostý. Udržování tepla ji totiž stojí více energie. 

Kvalitní strava

Základem kočičího jídelníčku jsou a stále by měly být granule. Během zimy předkládejte zvířeti  kvalitní granule s vyváženým poměrem živin, nejlépe superprémiová krmiva, abyste omezili riziko případných zažívacích obtíží. Nezapomínejte také na kvalitní masové konzervy, které obsahují vysoké procento masa. Máte-li doma starší kočku, počítejte s tím, že může mít problém s dásněmi nebo zuby. Je proto žádoucí rozmíchat maso s granulemi, aby změkly a kočce se tak lépe kousalo. 

Místo v teplíčku

I když je kočka zvyklá být většinu času venku, potřebuje i ona místo, kde se může schovat před mrazem a být v teple. Zvláště starší jedinci potřebují místo, kde se mohou ohřát a pokud je venku nevlídno, vydrží odpočívat po celý den. Aby jim bylo toto obydlí příjemné, vystelte je senem. Nezapomeňte také pro ně mít vždy otevřenou cestu do obydlí. Nejjednodušší způsob, jak toto vyřešit, jsou kočičí dvířka. Kočka se tak může sama rozhodnout, kdy má dost sněhu a ledu.

Kartáčování je základ

Nezapomeňte i během zimního období pečovat o srst kočky v podobě kartáčování. To byste jí měli pravidelně dopřávat hlavně s koncem zimy, protože dochází k částečné ztrátě osrstění z důvodu příchodu teplejšího rázu počasí. Zároveň s tím také zkontrolujte, zda vaši kočku náhodou neobtěžují paraziti, například blechy. Pokud ano, včas zasáhněte a použijte speciální přípravky. Jak se blech a dalších parazitů zbavit se dočtete zde.

Zdroj: surepetcare.com, animalwised.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum