Obaly od vajec skýtají ohromné možnosti. Vyrobíte z nich designové kousky

 Dílna 
29. srpna 2018 10:33 / Marie Popelková
  2
📷
9 fotografií v galerii
Kartony od vajec lze proměnit v kouzelné bytové doplňky Pinterest
Obaly od vajec považuje většina lidí za odpad, kterého je nutné se po spotřebování vajíček zbavit. Jenže to je velký omyl. S trochou šikovnosti je totiž můžete proměnit v originální dekorace, které oživí každý byt. A zrealizovat některé nápady nemusí být ani moc složité.

Podle statistik si s obaly od vajec neumí dobře poradit až 75 procent Čechů. Mylně se domnívají, že kartonová plata či krabičky patří do kontejneru na papír. Jenže to je chyba. Obaly od vajíček jsou podobně jako ruličky od toaletního papíru vyrobeny z papíru, který je již tolikrát recyklovaný, že jde o poslední uplatnění hmoty. Namísto do kontejneru na papír patří do směsného odpadu či do nádoby na bioodpady. Jsou kompostovatelné, anebo využitelné v bioplynové stanici.

Kartony od vajec lze ale využít i úplně jinak. Až uvidíte, co vše se dá z obalů vyrobit, bude vám líto tento produkt jen tak hodit do koše. Lze ho totiž proměnit v nádherné bytové doplňky. Skvělé nápady, jak kreativně využít ruličky od toaletního papíru, najdete v našem článku zde.

Recyklované posezení

Poměrně jednoduše lze z kartonových plat na vejce vyrobit moderní sedací nábytek. V podstatě stačí být trpělivý a nasbírat dostatek "materiálu". Kartony pak můžete natřít barvou podle vašeho vkusu, aby vám sedák dobře ladil se zbytkem interiéru.

Zbytek je už doslova hračka. Stačí kartony naskládat na sebe do požadované výšky a nahoru dát měkký polštářek pro pohodlnější posezení. A máte hotovo.

Ekologický odpadkový koš

V kanceláři nebo u pracovního stolu vám může přijít vhod odpadkový koš na kolečkách. I jeho výroba není nijak extra složitá.

Stačí vzít desku, na kterou zespodu přimontujete nábytková kolečka. Na desku pak přilepíte stěny vytvořené z kartonů od vajec a koš je na světě.

Kartonový světelný řetěz

Z obalů od vajec lze vyrobit také působivý světelný řetěz. Stačí obal rozstříhat na jednotlivé kalíšky a z nich pak pomocí nůžek vytvořit květy. Jednotlivé květy vybarvěte barvami podle vašeho gusta. Nakonec vezměte jednoduchý světelný řetěz a na každou žárovičku nasaďte jeden květ.

Řetěz můžete nechat jen tak, nebo z něj můžete vytvořit i kompaktní lampu. Inspiraci na tento výrobek, ale i další nápady, jak naložit s kartony od vajec, najdete v naší fotogalerii pod článkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008