Dřívka od nanuků nevyhazujte. Vychytávky, jak je můžete doma využít

 Dílna 
16. srpna 2018 15:58 / Jan Novák
  3
📷
4 fotografie v galerii
Dřívka z nanuků můžete využít třeba na zahradě Depositphotos
Dřevěná dřívka jsou potřebná nejen na výrobu nanuků, ale hodit se budou i pro jiné účely v domácnosti. Více si přečtěte v tomto našem článku.

Udělají radost modelářům

Díky dřívkám od nanuků si můžete postavit mnoho různých modelů domů, lodí a mnoha dalších. Udělají tak radost mužské části domácnosti, tátům a jejich synátorům.

Pokud dávají přednost moderním stavebnicím, mohou dřívko od nanuku použít třeba aspoň na nanášení lepidla. Nebo z nich naopak vyrobí originální nábytek, jak jsme psali zde.

Čisticí a kosmetická pomůcka

Dřívko od nanuků ale poslouží i ženské části rodiny. Pomůže například při odstraňování zbytků jídla na kuchyňské lince či nářadí nebo také na grilovacím roštu. Zbytky odstraní lehce a šetrně.

Dřívko můžete kromě kuchyně využít i v koupelně. Pokud jej umyjete, řádně vydezinfikujete a necháte uschnout, lze jej používat například na nabírání a nanášení krémů a mastí.

Patří i do záhonu nebo do květináče

Také na zahradě vám dřívko od nanuku může dobře posloužit. Řada zahrádkářů si láme hlavu nad tím, jak si označit sazenice či záhony. Pokud na dřívko napíšete voděodolnou fixou název a zapíchnete jej vedle sazenice, máte problém vyřešený.

Zahradnice mohou dřívko využít na sázení maličkých rostlin. Potom jím mohou také vytvořit malinkým sazenicím potřebnou oporu.

Z dřívek od nanuku lze vyrobit také nejrůznější ozdoby. Získáte tak například náramky nebo různé náhrdelníky, vyrobit si můžete také vánoční ozdoby. Fantazii se meze nekladou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod