Co by nemělo chybět v dílně? Základní vybavení, které by měl mít doma každý

 Dílna 
16. září 2018 18:47 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Nevolejte řemeslníka, drobné opravy zvládnete sami Shutterstock
V každém domě je čas od času potřeba přivrtat poličku, zatlouct hřebík nebo provést drobnou opravu. K tomu je však potřeba alespoň základní nářadí. Poradíme vám, co by nemělo chybět v dílně.

Téměř žádná práce se neobjede bez důkladného měření. Potřeba bude tedy metr. Zvolit můžete klasický dřevěný rozkládací, svinovací metr nebo i měřící pásmo, které lze lehce svinout. V dílně by rozhodně nemělo chybět kladivo. Pro práce v domácnosti uplatníte nejvíce zámečnické kladivo. Hodí se pro běžné práce, jednoduše s ním přitlučete hřebík nebo složíte nábytek z obchodu. Výhoda je v rovné plosce, díky které hřebík nejen zatlučete rovně, ale ani neuděláte důlky do dřeva.

Různé šroubováky

Neobejdete se ani bez šroubováku. Počítejte ale s tím, že pouze s jedním si nevystačíte. Různé šroubky na trhu způsobily, že je potřeba i několik šroubováků. Zkuste se poohlédnout po těch nejpoužívanějších, a to jsou plochý a křížový. Raději si je pořiďte v různých velikostech. Rozhodně se hodí i akuvrtačka, pro zručnější i příklepová vrtačka s různými vrtáky do dřeva nebo kovu.

Špatně zatlučený hřebík bude potřeba vytáhnout a k tomu skvěle poslouží nepostradatelné univerzální kleště v podobě kombinaček. Obvyklá délka kombinovaných kleští je 180 mm. Při výběru si všímejte typu rukojeti s návleky, který nesmí sklouznout hned, jak ho vezmete do ruky. Kombinačky jsou také určené k ohýbání, štípání a stříhání drátů. Pomáhají také přidržet materiál při vrtání a přihnout plech. Jaké nářadí nesmí chybět na zahradě? Poradíme vám.

Speciální kufříky

V dílně by neměl chybět ani ostrý nůž nebo řezací nožík s vysouvací čepelí. Hodí se pro řezání koberců nebo lina. Vhodné je také v sadě zakoupit hřebíky, hmoždinky a šroubky. V obchodě jsou k dostání také speciální kufříky, ve kterých najdete základní nářadí. V sadách však některé nářadí může chybět nebo naopak jej tam může být spousta zbytečného. Z toho důvodu je vhodné, abyste základní sestavu poskládali sami, případně postupně dokupovali další potřebné nářadí. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47