Koupelová sůl dokáže uvolnit tělo i pomoci při nachlazení. Vyrobit ji zvládnete i sami

 Dílna 
06. února 2021 17:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sůl do koupele považovali Egypťané za zázrak Depositphotos
Není nad relaxační koupel, kdy si do teplé vany přidáte i voňavou koupelovou sůl. Nemusíte za ni hned utrácet peníze v obchodě, poradíme vám, jak si ji vyrobit. Můžete si udělat i několik druhů. S jednou si užijete relax, další vám uleví při nachlazení.

Koupelová sůl uvolňuje, harmonizuje, povzbuzuje, zlepšuje prokrvení a má spoustu dalších účinků. Záleží jen na její kombinaci s bylinkami. Nejde o žádný výdobytek moderní doby, soli do koupele používaly už první civiizace a staří Egypťané je považovali za zázračné.

Kromě toho, že díky nim vaše tělo zrelaxuje po náročném dni, tak vám také pomohou dezinfikovat pokožku, pomohou zahojit rány, prospívají lidem s akné, lupénkou i ztvrdlou kůží a některé dokonce pomáhají lépe zvládnout gynekologické záněty či záněty močových cest. Sůl do koupele si můžete koupit, ale pokud vás baví vlastnoruční tvoření, můžete si ji také vyrobit. Máme pro vás dva návody.

Sůl pro uvolnění

Pokud máte náročnou práci, určitě oceníte sůl do koupele, která vás perfektně uvolní. Kromě toho, že vám příjemně zvláční pokožku, tak vám také skvěle zregeneruje tělo i mysl.

  • 1 a ½ hrnku mořské soli
  • 2 lžíce sušených květů levandule
  • 1 lžíce meduňkových listů
  • 3-5 kapek levandulového esenciálního oleje
  • 3-5 kapek citronového oleje

Do připravené skleničky vrstvěte sůl, sušené levandulové květy a lístky meduňky. Zakončete vrstvičkou soli, kterou zakápněte levandulovým a citronovým esenciálním olejem. Skleničku uzavřete a nechte ideálně několik týdnů uležet, aby se vůně krásně propojily.

Sůl při nachlazení

Obyčejné nachlazení bývá pro člověka velmi nepříjemné. Zvláště, pokud má ucpaný nos a špatně se mu dýchá. Vyzkoušejte koupelovou sůl, po které budete mít pocit, že se můžete znovu nadechnout.

  • 1 a ½ hrnku mořské soli
  • 1 lžíce sušené mateřídoušky
  • 1 lžíce šalvěje
  • 1 lžíce máty
  • 5 kapek mátového esenciáního oleje

Opět do připravené sklenice vrstvěte sůl a sušené bylinky a na závěr zakápněte esenciálním olejem. A stejně jako v předchozím případě nechte ideálně několik týdnů uležet. Pokud pospícháte, nechejte sůl uležet alespoň pár dní. O tom, že slanou vodu můžete mít i v zahradním bazénu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít