Bolesti zad umí být kruté. Vyrobte si na míru nahřívací polštář s levandulí, který vám přinese úlevu

 Dílna 
01. února 2021 08:35 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Nahřívací polštářek utlumí bolest páteře i svalů  Depositphotos
Málokdo v životě nezažil bolesti zad. Čím dál více lidí pracuje u počítače a zanedbává cvičení. Bolesti pohybového aparátu už netrápí pouze jedince v důchodovém věku, zažívají je nyní i mnohem mladší generace. Spolu s pandemií koronaviru se ve velkém měřítku rozmohly i bolesti krční páteře a zad. Mnoho lidí totiž začalo pracovat z domova a ven se nyní dostanou zřídkakdy. Pomůže vám nahřívací polštářek, který si můžete vyrobit na míru.

Nahřívací polštářek s levandulí vám přinese úlevu nejen od bolavých zad, ale funguje i na krční páter, klouby, zatuhlé svaly či nepříjemnou menstruaci. Pokud máte bolesti pohybového aparátu již delší dobu, nahřívací polštářek vás samozřejmě nezachrání. Pomůže vám při akutní bolesti, ale příčinu nevyřeší. To dokáže pouze fyzioterapeut, který vás odblokuje a ukáže vám cviky na míru, díky kterým se vaše bolesti nemusejí objevovat často a ve velké intenzitě.

Jak nahřívací polštářek vyrobit?

Vyrobit si nahřívací polštářek není náročné. S trochou zručnosti to zvládne každý. Navíc vám to zabere minimum času. Nejdůležitější je výplň, která po nahřátí vydrží delší dobu kumulovat teplo a vonět. Nahřívání přinese úlevu přetíženým kloubům a svalům, které se díky němu dokáží uvolnit. Zabírá zejména na zatuhlá místa v oblasti páteře.

Nahřívací polštářky sice lze koupit, ale vlastní výroba vás bude stát méně financí. A navíc nemusíte najít vámi požadovanou velikost. Výhodou vlastnoručně vyrobeného polštářku je, že bude přesně vyhovovat potřebám vašeho těla. Můžete si udělat speciálně vykrojený polštář na krk, podlouhlý na páteř či obdélníkový na bedra. Využijete ho k práci na počítači, sezení u televize nebo spánku.

Materiál potřebný k výrobě

  • měkká látka (starý povlak na polštář, obnošená košile)
  • jehla s nití/ šicí stroj
  • rýže/ pohankové slupky/ lněné semínko
  • sušená levandule

Postup výroby

Nejprve si na látku načrtněte dva stejné vzory ve velikosti podle vašich preferencí. Klasický obdélníkový polštář měří 40 x 15 centimetrů. Poté, co vystřihnete dva kusy látky, sešijte je k sobě jehlou a nití. Pokud vlastníte šicí stroj, látky budete mít zašité během chvíle. Ponechejte v nich však menší otvor.

V případě, že chcete, aby měl váš polštář mírně masážní funkci, nasypejte do něj rýži či pohankové slupky. Pro dítě zvolte spíše lněné semínko, které nebude tlačit. Do polštáře nasypejte ještě sušenou levanduli, ze které se po nahřátí uvolní příjemná vůně. Otvor zašijte. Dále čtěte: Recyklujte nepotřebné tuhé mýdlo. Vyrobte z něj tekuté nebo prací gel.

Jak polštář nahřát?

Nahřát polštářek můžete několika způsoby. Pokud nechcete dlouho čekat, dejte ho do mikrovlnky, kterou zapněte zhruba na dvě až tři minuty. Déle se bude polštář nahřívat, pokud ho položíte na topení. V případě, že si plánujete ušít polštář větších rozměrů, položte ho na rošt do trouby. Musíte ho však podložit pečicím papírem. V horkých letních dnech se můžete polštářkem zchladit. Stačí ho vložit na několik minut do mrazáku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47