Vyrobte si krásnou a originální dekoraci. Výroba živého obrazu není drahá ani složitá

 Dílna 
12. června 2021 15:58 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obrazy z živých rostlin budou ozdobou každého interiéru Pixabay
Hledáte originální dekoraci, která vám vnese do interiéru nejenom kus přírody, ale zároveň bude také trendy a bezúdržbová? Vytvořte si živý obraz ze sukulentů.

Interiéry by měly zdobit obrazy i rostliny. Ale pokud není ani na jedno dostatek místa, ale přesto byste se nechtěli vzdát umění a ani zeleně, máme pro vás tip, jak to vyřešit. Pomocí živého obrazu, který je složen z pokojovek, sukulentů nebo mechu. Navíc si jej můžete vyrobit i sami. Poradíme vám, jak.

Stačí vám rám a mech

Výroba živého obrazu není vůbec drahou a složitou záležitostí. K tomu, abyste si na stěnu pověsili kousek přírody, vám stačí sukulenty a obrazový rám. 

Dále si připravte 

  • smirkový papír
  • rozpouštědlo
  • základní nátěr hodící se do venkovních prostor
  • štětec
  • hřebíky nebo sešívačka
  • pletivo
  • vhodný substrát

Příprava rámu

Rám nemusíte nijak upravovat, ale pokud máte starý, který potřebuje nový nátěr, budete muset nejprve vzít do ruky smirkový papír a trochu jej obrousit. Poté jej odmastěte, aby vám barva dobře ulpěla na dřevu. Rám pak důkladně natřete nejprve základním nátěrem a poté i základní rámovou barvou. Mezi oběma nátěry nechejte vždy barvu dobře zaschnout.

Pelíšek pro rostliny

Připravte si pletivo tak, aby vám pasovalo na zadní část rámu. Dobře jej připevněte pomocí sešívačky nebo hřebíčků. Na druhou stranu rámu upevněte dno proto, aby vám z něj květiny nevypadly. Pokud budet obraz věšet na stěnu, natáhněte nepropustnou fólii a položte sololitovou desku, kterou přitlučete do lišt. Mezi pletivo poté nasypejte potřebný substrát a opatrně do něj zasaďte sukulenty nebo tilandsie. Více o těchto květinách, které umí žít i ve vzduchu, jsme psali zde. V případě potřeby si udělejte do pletiva větší díry, aby se vám do něj rostliny vešly.

Způsob zalévání

Sukulenty naštěstí nepotřebují příliš mnoho vody, takže stačí, když jednou za týden či dva obraz sundáte ze stěny a navlhčíte jej vodou, případně je můžete rosit pomocí vody z rozprašovače. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít