Dožaduje se dítě jídla u stolu? Pořiďte mu jídelní židličku

 Dům 
26. července 2017 12:52 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Židličky jsou k dostání za zhruba tisíc korun. Internet
Pokud už nastal ten správný čas a mrňousek umí sedět a dožaduje se společného sezení u stolu, je ta pravá doba na pořízení jídelní židličky! Na trhu je stále k dostání stará dobrá klasika v podobě dřevěné židličky, ale i modernější plastová! Ani jedna vaše požadavky nezklame!

S moderní dobou nastoupily na scénu plastové židličky. Vynikají svojí lehkostí, snadnou omyvatelností, polohováním i polstrováním. K dostání jsou za více než tisíc korun. Nákupu však nebudete litovat ani vy, ani váš potomek. Mnoho židliček je totiž výškově nastavitelná, tudíž z ní dítě jen tak nevyroste. Polohovací opěradlo je téměř pravidlem. Nespornou výhodou je i dobré polstrování, díky kterému se potomek při sezení bude cítit jako v bavlnce.

Pokud dítě nedosáhne nohama na zem, může to mít za následky špatné prokrvení končetin. Právě z toho důvodu je u těchto židliček možnost položit nohy na nastavitelnou podnožku tak, aby na ní pohodlně spočívala celá plocha chodidel a lýtka se stehny svírala úhel 90 stupňů. Nechybí ani popruhy, kterými dítě připoutáte, aby náhodou nespadlo na zem. Jistě každý rodič ocení lehkou omyvatelnost, protože dítko dokáže při jídle židličku pěkně zaneřádit.

Po dřevěné židličce se nejspíš poohlédnou ti, kteří mají rádi klasiku. Dřevo nádherně zapadne do jakéhokoliv interiéru. Ve velké většině jsou rozkládací, můžete je tedy použít buď jako vysokou židli s malým pultíkem, nebo ji můžete rozložit na stoleček a židličku. I když se může zdát, že vypadá tak trochu těžkopádně, není to na škodu. Není totiž tajemstvím, že dřevo je stabilnější než plast. Cena se pohybuje okolo tisíce korun.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod