Jakou matraci vybrat pro alergika?

 Dům 
30. května 2018 08:50 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I alergici si mohou dopřát ničím nerušený spánek Shutterstock
Trpíte alergií a sháníte novou matraci pro klidné spaní? Vyzkoušejte antialergickou matraci, která dokáže eliminovat výskyt roztočů a dalších alergenů.

V dnešní době lze pořídit speciální matrace určené přímo pro alergiky. Pro klidný spánek se poohlížejte po matraci ze studené pěny nebo z latexu. Ani jeden typ alergiky nezklame, jelikož mezi jejich výhody patří velmi potřebná prodyšnost. Matrace jsou navíc hygienické a bez jakýchkoliv alergenů.

Latexové matrace vám nabídnou ochranu proti mikroorganismům, bakteriím a plísním. Latex je zdravotně nezávadný materiál, perfektně odvádí vlhkost a má oproti jiným materiálům delší životnost. Díky vysoké hustotě pěny a přírodního kaučuku jsou matrace pružné, elastické a odolné proti jejich deformaci. Pořídíte je do šesti tisíc korun.

Dalším ideálním materiálem pro alergika je pěna. Složení a struktura pěnových matrací neumožňuje přežívání bakterií a roztočů. Dále jsou velice hygienické, prodyšné a snáze větratelné. Mají také skvělou elastičnost a ortopedické vlastnosti. V obchodě ji koupíte do pěti tisíc korun.

Pro správný účinek matrací je velmi důležité pravidelné provzdušňování. Nejen mimo spánek, ale i při něm. Z toho důvodu je ideální, aby matrace ležela na laťkovém nebo lamelovém roštu. Umožní jí dýchat oběma směry. Minimálně jednou za rok dejte matraci vyvětrat na celý den na balkon nebo do dobře větratelné místnosti. Jak správně pečovat o matraci, jsme psali zde

Člověk trpící alergií musí také vybírat antibakteriální materiály s antialergickými potahy. Zvolit můžete například potah s výtažky z rostliny Aloe Vera, která se vyznačuje hojivými účinky na lidskou kůži. Aroma této rostliny zabraňuje vzniku zápachů a odstraňuje nepříznivé mikroorganismy. Ať už si vyberete jakýkoliv potah, myslete na to, aby byl snímatelný a pratelný alespoň na 60 ºC. Při této teplotě se zničí veškeré nežádoucí organismy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008