Pořizujete si chytrý dům? Rady, bez kterých se neobejdete

 Dům 
24. října 2018 12:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co je potřeba vědět, než se pustíte do nejmodernějších vychytávek pro váš dům Pixabay
Je chytrý dům vaším velkým snem, ale rozpočet hraje proti vám? Nemusí to být tak úplně pravda. Ve skutečnosti existuje řada technických vychytávek vedoucích k pohodlnějšímu životu, které si může dovolit každý. Zde je návod, díky kterému si dopomůžete k chytrému domovu bez toho, aniž by vás to zruinovalo.

První krok: začněte problémem

Chytré technologie vám mohou v mnoha ohledech usnadnit život. Pokud si ale nějaké zařízení koupíte, protože jste se nechali zlákat reklamou nebo vyšňořeným domem kamarádů, možná vám bude připadat, že to za ty peníze nestálo. Lepší strategie je začít od problému. Chcete například odemykat vchodové dveře na dálku nebo mít psa pod dohledem, i když nejste doma? Pořiďte si první zařízení k tomu, abyste vyřešili daný problém. Až se jej naučíte používat, můžete začít přidávat další.

Druhý krok: budujte postupně

Představovat si vysněnou podobu vašeho domova se všemi systémy, zařízeními a přístroji a také s tím, kolik to bude všechno stát, může být zdrcující. Jednodušší je začít s jedním produktem a přidávat další k němu kompatibilní postupem času. Například pokud jsou vaší prioritou výdaje za energie, začněte s chytrým termostatem, který vám umožní odkudkoliv regulovat teplotu ve vašem domě.

Třetí krok: udělejte průzkum

To že máte omezený rozpočet ještě neznamená, že musíte kupovat ten nejlevnější přístroj, který je k dostání. Řeč je přece o vašem domě. Místo toho udělejte průzkum, abyste získali alespoň představu o běžných nákladech a určili, jestli existují srovnatelné produkty, které jsou cenově přijatelnější, ale podobně vysoce kvalitní.

Čtvrtý krok: prověřte si značku

Pamatujte, že každé chytré zařízení by mělo být značky, která je důvěryhodná. To znamená, že investuje do bezpečnosti a pravidelně vylepšuje svoje produkty. V takovém případě je pravděpodobné, že zařízení bude kompatibilní s produkty, které si pořídíte v budoucnu. Další oblíbenou technologickou vychytávkou současnosti jsou drony. Čtěte tipy ohledně jejich výběru.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008