Připravte během víkendu terasu na podzim

 Dům 
18. listopadu 2018 19:02 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Udělejte vše pro to, abyste si terasu mohli užít i na podzim Shutterstock
Náš domov nekončí u hlavních dveří. V podstatě nejlepší způsob, jak si navýšit osobní prostor, obzvláště pokud bydlíte v malém bytě nebo domě, je trávit co nejvíce času v meziprostoru hned za dveřmi. Naplánujte si na víkend péči o vaši terasu nebo balkón a jejich zútulnění na podzim.

Pokud si myslíte, že žádný venkovní prostor nemáte, změňte pohled, jakým se díváte na svoji verandu, sdílený dvorek, balkón nebo terasu. Máme nejbarevnější roční období a všichni bychom si měli najít místo a čas, kde si ho budeme moci užít.

Ukliďte prostor kolem vchodových dveří

Spadané listí se začíná všude hromadit a získávat nadvládu. Je čas získat zpět, co nám patří a možná tím získáme zároveň i vděk našich sousedů. Pořádně zameťte spadané listí, vyčistěte práh, vchodové dveře a verandu.

Vyklepte rohožku

Pokud rohožku nemáte, je na čase si nějakou pořídit. Ať už sáhnete po něčem klasickém nebo odvážném, je příjemné nějakou mít, aby vás vždy doma přivítala. Navíc vám to také pomůže, abyste udrželi čistější prostor uvnitř.

Vyčistěte venkovní světla

Jestli jste to ještě neudělali, přidejte ven osvětlení. Večery jsou čím dál tím temnější. Existují možnosti i pro podnájemníky. Pořiďte si například nějakou přenosnou moderní lucernu, kterou si po přestěhování případně budete moci vzít s sebou. Inspirujte se, co se týče druhu venkovního osvětlení.

Přikryjte zahradní nábytek

S kousky nábytku, které potřebují ochranu před nepříznivým počasím, se sice na nějakou dobu musíme rozloučit, ale na druhou stranu si tím zajistíme, že nám vydrží ještě mnoho a mnoho následujících let.

Najděte úložný prostor pro deky

Připravte si místečko, kam odkládat deku, teplý kabát nebo cokoliv jiného, co vám pomůže užít si terasu nebo balkón i během chladnějších měsíců. Pokud už máte u dveří deku připravenou v nějakém šikovném úložném prostoru, bude vás o to víc lákat vzít si ven pletení nebo knížku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?