Komáři utočí. Odlákejte je z vašeho domu i bez chemických prostředků

 Dům 
30. června 2020 10:45 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Komáří nesnášejí vůni česneku  Pixabay
S létem bohužel přicházejí i komáři. Kromě toho, že vás otravují venku, narazíte na ně i uvnitř bytu. Většina lidí nesnáší pisklavý zvuk, který zní okolo jejich hlavy, když se snaží usnout. Pro boj s nimi existují různé prostředky v obchodech. Pokud však nechcete vdechovat škodlivé chemické výpary, můžete komáry odehnat i jinak.

Komáří štípance děsivě svědí. Zejména děti jsou schopné si svoji pokožku rozškrábat až do krve. Dotěrný hmyz přenáší i různé nemoci. Jednou z nich je lymeská borelióza. Pokud jste si mysleli, že to dokáže pouze klíště, mýlili jste se. Raději se proti komárům úspěšně braňte.

Komáři nesnášejí česnek

Česnek má velmi výraznou vůni, kterou komáři přímo nenávidí. Oloupejte a nakrájejte několik stroužků česneku na malé kousky. Připravte si misku s vodou a do nich připravený česnek nasypejte. Misku položte tam, odkud k vám komáři přilétávají.

Nejlepší bude, když ji dáte na okno, ke dveřím, na balkon či terasu. Přichystejte si několik takových misek, aby na komáry česnekové aroma zafungovalo. Pokud se chcete ráno vzbudit bez komářích štípanců, můžete si česnekem potřít i určité části těla. Nahradí totiž běžný repelent.

Vyrobte si přírodní repelent z rozmarýnu

Kromě česneku nesnášejí komáři ještě vůni rozmarýnu. Můžete si z něj udělat přírodní repelent, který dotěrný hmyz odpudí. Postup je jednoduchý, zvládne ho každý. Nakrájejte bylinu na malé kousky a vhoďte ji do misky.

Převařte vodu a nechte ji vychladnout. Následně s ní rozmarýn zalijte. Do misky přidejte dvě lžíce octa a ingredience důkladně zamíchejte. Odvar přeceďte a nalijte do rozprašovače. Můžete s ním každý den stříkat prostor okolo oken a dveří. Nezapomeňte nastříkat i sebe a svoji postel.

Připravte si citron s hřebíčkem

Komáry dokáže odpudit ještě vůně hřebíčku a citronu. Kombinace těchto dvou ingrediencí zaručí, že se otravný hmyz vyhne vašemu domu obloukem. Rozkrojte si citron na dvě poloviny. Zapíchněte do něj několik kousků koření a přírodní odpuzovač máte hotový.

Citron umístěte k oknům, dveřím a posteli. Pokud chcete, aby měl velkou účinnost, pořiďte si alespoň tři citrony a všechny rozkrojené poloviny rozmístěte po místnosti. Komárům se můžete bránit i pomocí sítí do oken a dveří. Zvolte si správný typ.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve