Jak v interiéru pracovat s neutrálními barvami, aby to nebyla nuda

 Dům 
19. listopadu 2018 17:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Náš domov může vypadat dobře, i když si nelibujeme ve výrazných barvách Depositphotos
Neutrální odstíny v našem domově vytvářejí dojem klidu a čistoty. Když se ale snažíme si interiér navrhnout převážně v těchto barvách, může se stát, že výsledek bude působit mdle, studeně a nevýrazně. Zde je několik rad, jak se takové situaci vyvarovat.

Zaměřte se na strukturu

Co se týče designu interiéru, tolik se mluví o barvách, že struktura bývá zanedbávána. Právě s využitím struktury ale můžeme nechat místnost skutečně zazářit, obzvláště pokud se omezujeme převážně na neutrální barvy. I když pracujete pouze s limitovanou paletou barev, místnost může být pořád zajímavá, když si pohrajete se strukturami  textilií, jako je koberec nebo přehozy na pohovku, nebo třeba nábytku.

Pracujte s kontrastem

Další věc, která skvěle funguje, je kontrast. Například černé skříňky pořád zapadají do neutrálního ladění celé domácnosti a zároveň budou vytvářet skvělý kontrast se světlejším nábytkem v místnosti a pomohou mu vyniknout.

Jen trocha barvy

V prostoru, který se celý skládá pouze z neutrálních odstínů, může mít i malé množství nějaké barvy velký dopad. Trocha modré na obraze na zdi nebo na povlečení může například oživit vzhled celé ložnice, která je jinak laděná do bílé, bez toho aniž by narušila celkový klidný a kompaktní dojem.

Vyzkoušejte neobvyklé tvary

V obýváku většinou najdeme pohovku a jedno nebo dvě křesla. Zkuste tento stereotyp rozbít a ke konferenčnímu stolku místo toho pořídit několik křesel a rozestavět je kolem něj do kruhu. Pro vaše hosty bude toto rozestavění pohodlnější, protože budou při konverzaci všem vidět do tváře. Co se týče designu, vznikne neobvyklý tvar, který k sobě bude přitahovat pohledy všech, a místnost bude ozvláštněná, i když se v ní objeví jen jednoduché barvy.

Nezapomínejte na stěny

To, že se chcete s barvami držet při zemi, ještě neznamená, že se musíte vzdát tapet. Stačí zvolit něco decentního, co vhodně doplní barvy a struktury, které v pokoji už máte. Barevnou paletu se vyplatí promyslet, i když máte například problém s prostorem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod