Vyžijte v domácnosti fén: Teplý vzduch z něj vám pomůže při celé řadě činností

 Dům 
10. února 2019 14:09 / Šárka Sokolská
  2
📷
6 fotografií v galerii
Vyžijte v domácnosti fén, třeba na odstranění vosku Shutterstock
Používáte fén jenom na vysoušení vlasů? Pak děláte chybu. Tento elektrický pomocník si totiž dokáže poradit i s celou řadou věcí v domácnosti.

Vysoušeč vlasů má doma zřejmě každá žena. A každá jej prakticky používá stále na jednu a tu samou věc. Na úpravu svých vlasů. Možná však ani netušíte, jak moc umí být tento spotřebič velkým pomocníkem v domácnosti. Můžete jej použít třeba při úklidu nebo odstraňování následků řádění vašich dětí.

Odstraní voskové čmáranice

Děti si velmi rády malují voskovkami. Ne vždy ale skončí jejich výtvory jenom na papíře. Velmi lákavé jsou zejména stěny nebo dveře. Pokud se tak stane, vemte do ruky fén a vosk jím nahřejte, dokud barvy nezměnkou. Nakonec jen otřete navlhčenou houbičkou se saponátem.

Poradí si s nálepkami

Fén si umí skvěle poradit s nálepkami na sklenicích nebo samolepkami, kterými děti rády zdobí třeba nábytek. Místo toho, abyste si lámala nehty při jejich seškrabování, vemte na pomoc fén, zapněte jej na nejvyšší výkon a zahřejte podklad. Lepidlo povolí a nálepka půjde dolů bez náročného drhnutí. Stejně tak si můžete vzít fén na pomoc při odstraňování staré dalniční známky.

Zastane žehličku

Ne vždy je čas na žehlení a ne pokaždé máte také po ruce žehličku, což ale neplatí o fénu. Ten dokáže tento spotřebič částečně nahradit a navíc fén mají dnes už snad na každém hotelu. Zmačkané oblečení nejprve trochu postříkejte vodou a pak jej vyfénujte na nejvyšší stupeň. Teplý vzduch oblečení po chvilce pěkně vyrovná.

Zbaví lednici námrazy

Pokud se potřebujete rychle zbavit námrazy třeba ve vaší staré lednici nebo v autě, není nic lepšího, než sáhnout po fénu. V případě ledničky ale dejte pozor, aby se nedostal do přímého kontaktu s ledem. Ale za pár minut budete mít mrazničku zase jako novou. Nevíte, jak správně odmrazit vaši ledničku? Rady jak na to, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod