Sháníte univerzálního pomocníka na úklid? Glycerin v domácnosti dokáže téměř zázraky

 Dům 
24. února 2019 10:25 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Glycerin je běžně používanou složkou v kosmetice Internet
Dokáže odpuzovat prach, krásně vyleštit podlahy nebo navrátit zašlým koženým věcem jejich původní vzhled. Stačí k tomu použít jednu jedinou látku. Glycerin.

Glycerin je jednou ze základních složek v kosmetických přípravcích. Váže na sebe vlhkost a pokožku díky tomu hydratuje a zjemňuje. Ale široké uplatnění najde i v domácnosti. Jedna jediná lahvička vám dokáže vyčistit celou domácnost. Už nemusíte utrácet peníze za různé čisticí prostředky. 

Odpuzovač prachu

Utírání prachu asi baví málokoho. Navíc už druhý den jde vidět na policích vrstva nového. Pokud s prachem chcete skutečně zatočit, přestaňte kupovat zbytečně drahé odpuzovače a vyrobte si svůj vlastní, který je skutečně účinný. Dejte malou lžičku glycerinu do trochu teplé vody a vše dobře promíchejte. Touto směsí přetřete nábytek a máte na několik dnů po starosti. Glycerin navíc dodá vašemu nábytku i pěkný lesk.

Ideální na plovoučky

Jestli máte doma laminátovou či parketovou podlahu, je pro vás glycerin tím pravým pomocníkem. Smíchejte 2 - 3 lžíce tohoto prostředku s pěti litry teplé vody a touto směsí umyjte podlahy. Uvidíte, jak bude vaše podlaha lesklá a čistá jako zrcadlo. Na zbytek podlah v domácnosti můžete použít také jednoho pomocníka, a to obyčejnou aviváž

Odstraňovač skvrn

Glycerin dokáže poměrně snadno zatočit i s odolnými skvrnami na vašem oblečení, a to i od kávy či čaje. Aplikujte jej na skvrnu a nechejte hodinu působit. Pak smyjte slanou vodou. 

Vrátí zašlý lesk

Jestli se vám ve skříni povaluje starší kožená bunda, pásek nebo třeba peněženka, přetřete je glycerinem. Ten dokáže těmto věcem navrátit ztracený lesk, takže je budete moci znovu používat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve