Čistý domov v několika rychlých krocích

 Dům 
29. července 2019 12:49 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Úklid zvládnete i při hektickém životě Shutterstock
V ideálním světě by se v našich přeplněných diářích našel vždy dostatek času na to, abychom zvládali vše, co potřebujeme. Práci, úklid domácnosti, koníčky i rodinný život bychom měli v dokonalé harmonii. V reálném světě je to ale téměř nemožné.

Ve skutečnosti nikdy nemáme dostatek času na to, abychom zvládli vše potřebné. Proto je velice účinné nechat věci, aby se čistily samy, zatímco pracujete. Klíčové je najít si k tomu chvilky mezi ostatními povinnostmi. 

Vydezinfikujte kuchyňský dřez 

Kuchyňský dřez je jedním z nejšpinavějších míst v celé domácnosti, a proto je vhodné jej čas od času vydezinfikovat. Naplňte jej vodou, přidejte trochu bělidla a nechte odmočit, zatímco děláte jiné věci. Potom jen vodu vypusťte a nechte dřez uschnout. Zatímco dezinfikujete dřez, můžete do něj přidat i další předměty, jako jsou plastová prkénka, hračky, kelímek na kartáček, hřebeny, omyvatelné části kávovaru a podobně.

Nachystejte si čisticí pastu na troubu

Když se vypořádáváte s obzvláště zaneřáděnými povrchy, je lepší nechat nejprve čisticí směs nějakou dobu působit, než se pustíte do manuálního drhnutí. Pokud to chcete vyzkoušet v praxi, vytvořte směs z jedlé sody a vody a naneste ji na veškeré povrchy v troubě. Nechte působit několik hodin, anebo klidně přes noc, a potom setřete. 

Zapněte myčku

Jestli patříte mezi ty šťastné, kdo disponují myčkou, naložte ji nádobím a zapněte. Zdá se to zřejmé, ale i když jen uslyšíte její zvuk v pozadí, zatímco se budete věnovat jiným činnostem, navodí vám to pocit, že už jste dnes něco zvládli dokončit.

Pusťte samočisticí programy

Některé vaše spotřebiče mohou mít samočisticí programy. Vaše trouba může mít jeden takový, který používá vysokou teplotu ke spálení veškerých kousků jídla, které v ní zůstaly. Pračka a myčka většinou také mají samočisticí cykly. Dají se navíc pořídit extra tablety, které udělají celý proces ještě efektivnější. Zde je několik tipů, pokud se naopak chystáte na velký hloubkový úklid.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve