Jakou vybrat předložku do koupelny? Designovou a bezpečnou

 Dům 
28. května 2019 16:41 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Předložka musí ladit s doplňky Depositphotos
V žádné koupelně by neměla chybět předložka, do které došlápnete těsně po sprchování nebo po vaně. Předložka plní jednak funkci bezpečnostní, zabrání uklouznutí, ale zapomínat nesmíte ani na estetickou stránku. Výběr proto nepodceňujte.

Při výběru předložky myslete v první řadě na vaši bezpečnost. Volte ty s protiskluzovou úpravou, řešeny jsou především pogumováním rubové strany nebo doplněním o silikonové pásky. Pokud na ni při vylézání z vany či sprchového koutu stoupnete, díky protiskluzové úpravě se podložka ani nepohne a zůstane na svém místě.

Bohatý výběr

Při volbě materiálu máte na výběr z mnoha možností. Pokud vám nejvíce záleží na pocitu po došlápnutí, poohlédněte se po bavlně. Nejen, že je velmi příjemná a hebká na dotek, ale má i potřebnou savost. Navíc je vhodná i do koupelen s podlahovým vytápěním. Praktické jsou však i polyesterové předložky, které na dotek připomínají samet, jsou stálobarevné, a pokud je hodíte do pračky, můžete si být jistí, že uschnou velmi rychle. V případě, že sáhnete po předložkách z dutých polyamidových vláken, překvapí vás jejich schopnost se po zátěži vrátit do původního stavu.

Tento doplněk nemá za úkol splnit pouze praktickou stánku, ale i dekorativní. Zejména jejich barva i tvar mohou koupelnu příjemně doladit s ostatními doplňky. Vyberte barvu, která bude ladit minimálně s koupelnovými závěsy, a to z důvodu, že v koupelně zabírají dominantní plochu. Pokud jde o tvar, klasiku hledejte v obdélníku, který pokryje poměrně velkou plochu a budete tak mít dostatečné místo na nohy. Jaké změny pomůžou oživit koupelnu, jsme psali zde.

Oblíbené jsou také kruhové podložky, hodí se do menších prostorů. Kreativitě se však meze nekladou, pokud máte doma děti, určitě je potěšíte nějakým zvířátkovým vzorem. Obecně lze říci, že do tmavších koupelen se doporučují světlé předložky, jež místnosti opticky prosvětlí, a do světlých nebo bílých koupelen se naopak výborně hodí tmavá předložka, jež dotvoří barevný kontrast.

Pozor na plísně

Nezapomínejte na to, že se v předložkách velmi rádi usazují roztoči, nečistoty a dokonce se uvnitř vytvářejí plísně. Z toho důvodu není radno podceňovat údržbu. Vždy je potřeba zkontrolovat cedulku na předložce, kde je napsáno, zda se dá prát v pračce. Pokud narazíte na materiál, který nejde dát do pračky, musíte si pomoct ručním praním. Cena koupelnového doplňku se pohybuje v řádech několika stovek korun. Často narazíte na předložky, které se dají koupit v sérii například s ručníky, což vám velmi usnadní kombinaci doplňků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve