Aroma difuzér nemusí sloužit jen k provonění bytu. Pomůže s lepším spánkem, odpočinkem nebo povzbuzením smyslů

 Dům 
22. února 2021 18:34 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Aroma difuzér provoní byt a pomůže při relaxaci Pixabay
Aroma difuzéry jsou v poslední době čím dál oblíbenější. Nemusí vám však pomáhat pouze s provoněním bytu. Díky esenciálním olejům, které se do těchto difuzérů používají, vám pomohou také s lepším spánkem, odpočinkem nebo povzbuzením smyslů.

Kupříkladu oleje z meduňky nebo levandule mají vliv na zklidnění a jsou ideální, když chcete relaxovat. Vůně santalového dřeva zase působí jako afrodiziakum. Mátový olej pro změnu pomůže vašim dýchacím cestám a v neposlední řadě třeba eukalyptus s citronovou trávou v létě pomůže proti komárům. Možností je zkrátka mnoho. A jaký druh difuzéru si pořídit? Zde je pár nejčastěji používaných.

Ideální pro aromaterapii

Ultrazvukový difuzér funguje na principu ultrazvukové technologie. Ve zkratce ultrazvuk mění kapičky vody na vodní páru. Výhodou je, že tento princip nijak nemění teplotu nebo kvalitu vody, takže vypouštěná pára není horká a nebude vám měnit teplotu v bytě. Pokud máte doma suchý vzduch, je to ideální řešení, neboť pára vzduch krásně zvlhčí. Tento typ difuzéru je vybaven nádobkou, do které dáte trochu vodu a pár kapek vámi vybraného oleje. Tento typ je ideální volbou na aromaterapii.

Výkon pro velký prostor

Vzduchový neboli také nebulizační difuzér je velmi výkonný a dokáže na rozdíl od ultrazvukového difuzéru provonět o dost větší prostor. Na jeho provoz navíc nebudete vůbec potřebovat vodu, vystačíte si pouze s esenciálním olejíčkem. Ten jen nakapete do skleněné baňky a pomocí zabudované pumpičky se bude rozprašovat do vzduchu.

Tento difuzér vám nebude zvlhčovat ovzduší, což může, ale i nemusí být výhoda. Oproti ultrazvukovému difuzéru je také o něco hlučnější, jeho pořizovací cena je vyšší a má také větší spotřebu oleje. Pokud ale chcete provonět větší místnost, bude pro vás nebulizační difuzér tou pravou volbou.

Neelektrická alternativa

Pokud netoužíte po elektrickém aroma difuzéru, může pro vás být ideální alternativou difuzér tyčinkový. Jeho nádobu naplníte vonnou esencí a do zátky zapíchnete přírodní, nebo syntetická stébla či tyčinky. S jejich pomocí vůně vzlíná a odpařuje se do ovzduší. Intenzitu vůně tak můžete libovolně měnit tím, kolik tyčinek do nádobky zrovna ponoříte a také tím, kam difuzér umístíte.

Stačí si vybrat

Pokud se pro některý zmíněný rozhodnete, bude určitě i vhodný designový doplněk. Některé typy mají zabudované i LED podsvícení a umocňují tak relaxační pocit. Pro někoho mohou být i skvělou náhradou za drahé osvěžovače vzduchu. Jsou jednoduché na obsluhu a počáteční investice se vyplatí. A pokud chcete, můžete si vlastní tyčinkový difuzér vyrobit i svépomocí doma.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008