Na co nespoléhat v novém bytě

 Dům 
23. září 2019 06:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vše je lepší prověřit, než jen odhadovat Depositphotos
Představte si to: po týdnech procházení inzerátů jste konečně našli perfektní byt. Absolvovali jste prohlídku, podepsali smlouvu a přišel čas stěhování. Po tom, co jste všechno nastěhovali, chcete se posadit a dát si nohy nahoru. S hrůzou ale zjistíte, že v bytě není zařízený internet a váš telefon nemá signál. Které další věci bereme jako samozřejmost při stěhování do nového bytu?

I když se nejspíš shodneme na tom, že v roce 2019 by tyto věci měly být samozřejmostí, nikdy bychom neměli dělat předčasné závěry. Ušetřete si nepříjemná překvapení a přidejte si následující věci na seznam skutečností, které je třeba zkontrolovat před tím, než podepíšete smlouvu. Tyto předpoklady vás mohou stát nepříjemnosti.

Budu vědět, koho kontaktovat, když se něco stane

V rámci nadšení nalezení nového domova, stěhování a krášlení je lehké zapomenout na praktické a nudné věci, které je potřeba zajistit, aby vše probíhalo hladce. Od tekoucího kohoutku, který musíte nechat opravit co nejdříve, až po vyměnění úchytek u skříněk, je třeba vědět, komu zavolat o pomoc, pokud to nezvládnete sami.

Elektřina, plyn a voda budou fungovat

V závislosti na tom, jak dlouho byl byt prázdný, možná budete potřebovat pomoc při zapnutí hlavního uzávěru vody, elektrických jističů a plynového ventilu.

Váš byt bude vypadat přesně jako ty ostatní v budově

I když všechny byty v budově jsou uvedené jako rekonstruované, nikdy nepředpokládejte, že ten váš bude taky. Vždycky se ujistěte, že si můžete prohlédnout přesně ten byt, na který podepisujete smlouvu.

Váš nábytek se vejde do dveří a do nového bytu

V nové budově vás mohou čekat překvapivě úzké chodby a dveře, skrz které bude jednoduše fyzicky nemožné dostat větší nábytek dovnitř. Ušetřete si frustraci a změřte dveře, nábytek i délku zdí. Holý fakt, že se vám váš původní nábytek do nového bytu vejde, ještě neznamená, že se tam bude proporcemi nebo esteticky hodit. Samotné stěhování si můžete také značně usnadnit, když víte, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47