Na čem opravdu záleží v domácí pracovně

 Dům 
15. září 2019 11:52 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co by nemělo chybět ve správné kanceláři u vás doma Depositphotos
Pracovat z domova může být pro mnoho lidí snem. Můžete klidně pracovat v pyžamu a není třeba trávit každý den hodinu dojížděním. Je ale nutné vytvořit si produktivní a pohodlné pracovní prostředí. Kávovar a laptop automaticky nepřetvoří místnost v pracovnu. Zde je několik tipů, co by ve správné pracovně nemělo chybět.

Místnost potřebuje mnohem víc, než jen prostorové rozmístění nábytku s přihlédnutím k určitému designu, aby z ní byla skutečná pracovna. Čtěte, jak zařídit tu vaši, abyste se v ní cítili organizovaně a produktivně, a zároveň aby dobře vypadala.

Dobré osvětlení

Ve větších městech může být obtížné nebo příliš nákladné zajistit rozložení kanceláře tak, aby v ní byl dostatek přirozeného světla. Je to ale jedna z nejdůležitějších věcí. Potřebujete velké okno s výhledem, abyste si udrželi kontakt s venkovním světem, a přirozené světlo, které vám bude pomáhat udržovat bdělost a pozornost. Pokud jsou okna nešikovně umístěná, pořiďte si obrazy, které zahrnují přírodu.

Pocit soukromí

V ideálním světě byste měli na svoji pracovnu extra místo. Ne všichni ale mají takové štěstí. Jestli se vaše pracovna nachází například v jednom rohu obýváku, použijte třeba knihovnu, která vám pracovnu oddělí od zbytku pokoje a vytvoří pocit soukromí. Když získáte takový prostor, váš mozek dostane signál, že je čas pracovat.

Správná velikost

Dejte si pozor, aby pracovna nebyla příliš velká. I když nechceme, aby působila klaustrofobně nebo přeplácaně, je důležité, abyste všechno měli po ruce. V případě, že máte dostatek místa, pokuste se vytvořit dvě pracovní stanice. Jednu s počítačem a druhou bez elektroniky na administrativní práce a účty. Jestli nemáte místo nazbyt, pracovnu lze i vykrojit v části pokoje.

Dobrý pocit

Až vyberete správnou velikost a rozvržení místnosti, je třeba se v pracovně zabydlet. Pro začátek by v ní neměl chybět kalendář, zvýrazňovače, lepicí poznámkový blok a diář. Zařizujte ve vašich oblíbených barvách, aby vám pracovna dělala radost pokaždé, když do ní vkročíte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum