Triky, díky kterým bude místnost působit světleji

 Dům 
10. září 2019 11:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Místnost může působit světle, i když máte raději tmavší dekorace Depositphotos
Všichni designoví nadšenci vědí, že dobré osvětlení a nebo jeho nedostatek mají moc kompletně ucelit a nebo rozbít celkový dojem z určité místnosti. Co ale můžeme udělat v situaci, kdy je náš domov příliš tmavý? Existuje několik možností.

Ať už se vašemu bytu nedostává přirozeného světla nebo máte na stěnách tmavší barvy, které vám domácí nedovolí přemalovat, bydlet dlouhodobě v takovém prostředí může nepříjemně působit na vaši psychiku. Jedno špatné designové rozhodnutí a budete bydlet v konstantním šeru. 

Dobrá zpráva ale je, že to tak nemusí zůstat napořád. Jen proto, že bydlíte v přirozeně tmavším prostoru, ještě neznamená, že se s tím musíte smířit. Zde je několik způsobů, jak prosvětlit váš domov.

Zdobte bílými dekoracemi

Naprosto chápeme lásku k tmavému nábytku. Tento design, ale většinou funguje nejlépe, pokud daná místnost má dostatek přirozeného světla. Jestli je v pokoji pouze jedno okno a tmavé stěny, pořizujte raději nábytek a doplňky ze světlejší barevné palety.

Zbavte se závěsů

Závěsy dodávají místnosti určitou tíhu, která není vždy potřeba. Když se jich zbavíte, dostane se dovnitř mnohem více přirozeného světla. Například i ložnici s jednou černou zdí dokáže prosvětlit okno bez závěsu a bílý přehoz přes postel.

Vyzkoušejte retro Edisonovy žárovky

Retro Edisonovy žárovky teď najdeme na mnoha místech, ať už v domácnostech nebo kavárnách a restauracích. Zvykli jsme si na studené světlo ze zářivek, ale tyto žárovky dodají vašemu domovu nejen spoustu světla, ale také osobnost a útulnost.

Vyhrajte si s tapetami

Odstranitelné tapety mohou udělat divy. Pokud nemůžete tmavé zdi v podnájmu přemalovat, pořád je zde ještě možnost instalovat snímatelné tapety se světlejším potiskem. V případě, že se budete stěhovat, zase je sundáte a nikdo nic nepozná. S barvami se dá také pracovat tak, aby prostor působil větší, než ve skutečnosti je.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve