Neobyčejné dekorace, věšáky či držáky z obyčejných ramínek

 Dům 
05. listopadu 2019 11:35 / Veronika Prášilová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Z ramínek lze udělat mnoho zajímavých a užitečných věcí Archiv
Někdy je jich žalostně málo, jindy zase zbytečně moc. Možná i vy doma najdete pár volných ramínek, která již na oblečení nevyužijete. Nenechejte je zbytečně zahálet a jednoduše si z nich vyrobte zajímavé a praktické věci, které vám jistě dobře poslouží. Inspirovat se můžete i v naší fotogalerii.

Pojďte se s námi podívat na několik skvělých tipů, co vše se dá vyrobit z ramínek a nezáleží, zda jsou dřevěná, plastová nebo drátěná. Stát vás to nebude nic nebo jen pár korun a určitě zaujmete i každou návštěvu.

Pomocníci v kuchyni

Drátěná ramínka můžete využít na držení prakticky čehokoliv, stačí je přeštípnout kombinačkami a nasadit roli papírových utěrek, alobalu, nebo pečicího papíru. Můžete přes ně přehodit utěrku nebo si přidržet recept, abyste jej měli stále na očích. Z dřevěných či plastových ramínek si zase můžete udělat netradiční odkapávač nebo mísu na ovoce a zeleninu.

Originální svítidla

Z  ramínek si můžete vyrobit netradiční stínidla nebo lampičky. Dřevěné oceníte například na chalupě, průhledné plastové konstrukce designově dotvoří libovolný interiér a drátěné budou působit industriálně. Opatrní buďte jen na elektroinstalaci, abyste předešli úrazu elektrickým proudem.

Věšáky a stolky

Na chodbě se vám budou ramínka hodit na netradiční věšáky. Výhodou vlastní výroby je, že je můžete rozmístit v různých výškách, aby na svůj věšák dosáhly i děti. Pohrát si můžete i s různými stolky. V obývacím pokoji můžete vytvořit druhý konferenční stolek, v dětském pokoji mohou sloužit na odkládání hraček a v ložnici jako noční stolky. Postavit na ně se dají i květináče s rostlinami.

Nostalgická fotogalerie

Když si ramínko pověsíte na přísavku u toalety, můžete si na něj odkládat noviny, letáky nebo rozluštěnou křížovku. A také propisky už budete mít stále po ruce. Ramínka s klipsami poslouží jako originální držák na fotografie. Zarámované fotky si také můžete připevnit na ramínka a vytvořit tak nostalgickou sbírku třeba oblíbených kapel, jak opět uvidíte v naší fotogalerii pod článkem.

Zkrátka z nevyužívaných ramínek se dají vykouzlit skutečné ozdoby domácnosti a užiteční pomocníci. A jestli rádi zútulňujete svůj domov, podívejte se na naše další tipy. Třeba na designové úpravy vašeho příbytku, které vás nebudou nic stát.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod