Zima je ideální dobou pro výměnu starých oken, nebojte se toho

 Dům 
26. prosince 2020 15:58 / Veronika Prášilová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zkušení pracovníci vše zvládnou rychle Depositphotos
Přemýšlíte o výměně starých oken za nová? Pak vězte, že zima je pro tento krok ideální. Veškeré práce totiž probíhají mnohem rychleji a jako bonus jsou mnohem levnější než v letní sezoně.

Zkušenosti pracovníků jsou navíc na takové úrovni, že výměna probíhá bez větších tepelných ztrát, často doslova rychlostí blesku.

Nevadí, když mrzne

Výměna oken v zimě je naprosto běžná. Výroba jede po celý rok stejně jako montáž. Okna je totiž možné měnit až do minus 10 °C. A přizpůsobeny jsou tomu i materiály, které montéři oken běžně používají. Vy se přitom vůbec nemusíte bát, že vám byt či dům prochladne. Výměna v chladnějším období totiž probíhá postupně. Okno se vybourá a okamžitě se osadí nové, aby se eliminovaly tepelné ztráty v místnosti.

Snižte si náklady už teď

Čekat do jara se zkrátka nevyplatí hned z několika důvodů. Jako první stojí za zmínku finanční stránka věci. Pokud si objednáte nová okna v tomto období, můžete ještě letošní sezonu na topení výrazně ušetřit. Pořád je před námi několik chladných měsíců. A jelikož výměna oken trvá obvykle den, maximálně dva, a neznamená nijak velké stěhování interiéru ani extra nepořádek, nebojte se tohoto kroku. Stačí pouze udělat pracovníkům k oknům přístup a na zem hodit pár kartonů.

A ušetřit můžete hned dvojnásob. Zatímco od května do srpna se firmy prakticky nezastaví, v chladnějším období takový nápor zákazníků nemají. Tím pádem se můžete kromě dnes už standardních slev, kterými lákají výrobci klienty, dočkat dalších výrazných úlev.

Všechno jde rychleji

Objednat si nová okna přes sezonu znamená čekat i deset týdnů, než vám je přijdou dělníci namontovat. I v plném obsazení mají totiž plné ruce práce a je třeba počítat s nejzazším termínem uvedeným ve smlouvě. Nezřídka jej firmy i překročí. Mimo sezonu jsou okna někdy hotová už za pár týdnů od objednávky.

Jediná věc, se kterou byste měli počítat, je zapravení oken. Vnitřní je možné provést okamžitě po montáži, venkovní vyžaduje teploty nad nulou. Ale ani takové dny se zimě nevyhýbají. Spolehlivá firma vše provede hned, jak to bude možné.

Více času, lepší servis

Potřebovali jste někdy seřídit okna v létě? Pak k vám dělníci možná přijeli až v sedm večer, protože se celý den nezastavili. Práce přes sezonu pro ně bývá často úporná. Pracují nad rámec a firmy jsou dokonce nuceny často nabírat i brigádníky. Toužíte po tom, aby vám okna za desítky tisíc korun montoval vyčerpaný dělník nebo člověk, který to dělal párkrát v životě? Pokud ne, pak zvolte chladnější období, kdy je mnohem větší pravděpodobnost, že si dají pracovníci na montáži záležet. Čtěte také: I v zimě můžete umývat okna. Vyvarujte se ale několika chyb, kvůli kterým si okna zničíte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod