Chyby, kterých se často dopouštíme s ložním prádlem

 Dům 
02. prosince 2019 10:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jestli se ve vlastní ložnici necítíte úplně dobře, možná děláte něco špatně Depositphotos
V posteli trávíme spoustu času. Ať už si chcete dopřát osm hodin blaženého spánku, nebo strávit celý víkend sledováním nejnovějších dílů oblíbeného seriálu, potřebujete k tomu kvalitní postel. Z toho důvodu je důležité vytvořit prostor, který je jak pohodlný, tak i stylový.

Pohodlí je klíčové. Myslete na kvalitu vašeho spánku. Nejlépe se cítíte, když není ani horko, ani zima, nic vás neškrábe a povlečení se na vás nelepí. Existuje několik věcí, díky kterým se budete cítit v posteli dobře a které vám pomohou probouzet se svěží. Zde je seznam chyb, kterých byste se měli vyvarovat.

Jste posedlí počtem vláken

Od té doby, co jste si začali kupovat vlastní peřiny, jste pravděpodobně strávili spoustu času analyzováním počtu vláken. Pravdou je, že jde z velké části o reklamní trik. Mnohem důležitější než počet vláken je jejich kvalita. To, že je v dece vysoký počet vláken, ještě neznamená, že jsou kvalitní. Místo toho byste se měli zaměřit na materiál. Stoprocentní bavlna nebo len znamená měkčí a zároveň silnější ložní prádlo, které déle vydrží.

Neposloucháte svoje tělo

Když vybíráte ložní prádlo, je nejsnadnější sáhnout po tom nejměkčím za rozumnou cenu. Důležité ale je myslet na své osobní preference týkající se spánku. Zatímco lehčí peřiny jsou vhodné pro ty, kterým je často v noci horko, teplejší peřiny vás zahřejou, když se noci začnou ochlazovat.

Používáte jen bílá prostěradla a povlečení

Díky bílému povlečení zažijete ten snový pocit čistoty, který znáte z hotelu s naškrobenými prostěradly. Pokud je ale používáte výhradně, brzy vás to omrzí. Jestli je to váš případ, oživte vaši ložnici tím, že občas přidáte barvy nebo zábavný potisk. Nebojte se projevit váš vlastní vkus i ve vzhledu ložního prádla. 

Vaše postel je příliš perfektní

Oproti tomu, co jste slýchali od svých rodičů, je v pořádku, že vaše postel vypadá trochu neupraveně. Perfektně napnuté prostěradlo a zastlaná postel může působit až neosobně a neútulně. Jestli se v celé vaší ložnici necítíte útulně, je zde několik věcí, které lze změnit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod