Proměňte věci, které už doma máte, ve vánoční dekorace

 Dům 
19. prosince 2019 11:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pusťte se letos do vánočních dekorací sami Depositphotos
V posledních letech se Vánoce staly poměrně komerčním svátkem, během kterého mnoho lidí utratí nemalé množství peněz. Zapracujte letos na změně a zkuste si dekorace sami vyrobit z předmětů, které určitě najdete zastrčené vzadu v některé zásuvce nebo na dně skříně.

S trochou představivosti se mohou každodenní předměty, jako jsou třeba kousky skládačky, noviny nebo pokojové rostliny, proměnit ve stylové dekorace. 

Věnec ze vzorníku barev

Jestli jste v posledních letech něco rekonstruovali, pravděpodobně doma ještě najdete vzorník barev, ze kterého jste vybírali vhodný odstín na stěnu. Budou vám stačit jen nůžky, lepidlo a drát, který pořídíte v květinářství, k tomu, abyste si vytvořili vlastní stylový věnec v barvách jaké si zvolíte. Časově vám to nezabere více než dvacet minut. 

Stromeček z pokojové květiny

Nemáte dostatek místa na vánoční stromeček? Nazdobení pokojové rostliny, kterou může být klidně i kaktus, lze také docílit vytvoření vánoční atmosféry. Použít můžete menší dekorace, stužky nebo barevná vánoční světýlka stejně jako byste to provedli se vzrostlým stromem.

Kroužky na ubrousky z kousků skládačky

Hledáte způsob, jak nazdobit slavnostně prostřenou tabuli bez toho, aniž byste kupovali nové prostírání? Slepte dohromady kousky skládačky, kterou už nikdy nedáte dohromady, protože je několik dílků poztrácených, tak, abyste z nich vytvořili sněhovou vločku. Natřete je na bílo, přilepte na kroužky na ubrousky a můžete prostírat.

Vyrobte si balicí papír

Pokud nechcete utrácet za balicí papír, který využijete na pár hodin, než ho obdarovaný roztrhá, udělejte si vlastní. Použijte staré noviny, katalog nebo módní magazín na výrobu balicího papíru, který je šetrný k životnímu prostředí. Jestli máte energii, lze jej i nabarvit nebo z něj vytvarovat další ozdoby. Zvolte letos jiný přístup i k aranžování vánoční světýlek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod