Prostor pro pračku lze proměnit k nepoznání. Stačí pár vychytávek

 Dům 
30. března 2020 10:39 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Prací kout lze povýšit na jinou úroveň Depositphotos
Pračku má doma asi každý. Jenže ne v každé domácnosti je tento "prací koutek", který mnohdy doplňuje i sušička, opravdu náležitě využit. A to jak po praktické, tak i po estetické stránce. Poradíme, jak prostor pro pračku a sušičku povýšit na jinou úroveň.

Poud máte doma pračku a sušičku, možná vám vadí, že vám tyto spotřebiče zbytečně zabírají místo, že z některých úhlů jdou vidět nevzhledné kabely a hadice nebo jen máte tyto pomocníky jinde než v koupelně a nejraději byste je zamaskovali tak, aby nenápadně splynuli se zbytkem interiéru. Zdá se vám náprava těchto problémů nemožná? Inspirujte se následujícími nápady. Možná vám některý z nich přijde vhod.

Ukryjte kabeláž

Často stojí pračka se sušičkou v místnosti tak, že ošklivá kabeláž a hadice jsou vidět. A rozhodně nejde o hezký pohled. Mnohdy to kazí dojem celé koupelny, byť je jinak dokonale upravená. Rozhodně tomu tak ale být nemusí. Stačí za pračku pořídit kastlík upravený na míru, který vše ukryje. Kdo je šikovný, zvládne si jej vyrobit sám, jinak si s tím určitě poradí každý šikovný stolař. Kromě toho, že ukryjete kabeláž, tak také získáte za pračkou malou poličku a také se vám už nestane, že vám za spotřebiče něco zapadne a vy to pak budete složitě vytahovat ven.

Stop odřené zdi

O některých pračkách ani nevíte, jiné zase při vysokých otáčkách poskakují ze strany na stranu a hranou odírají zeď. Pokud nemáte na nový spotřebič, nevadí. Snadno tento problém vyřešíte i za pár korun. Stačí mezi pračku a zeď dát tubexovou izolaci na potrubí. Ta nárazy dokonale ztlumí a vy nebudete muset stěnu pořád znovu a znovu opravovat. Pořídíte ji přitom za pár korun.

Zaplňte hluché místo

Ne vždy je prostor pro pračku a sušičku dokonale vyměřený. Daleko častěji se stává, že vedle spotřebičů bývá malý úzký prostor, do kterého se jen práší. Vyplňte jej úzkým plastovým vozíčkem, pokud neseženete správný rozměr, nechejte si jej vyrobit na zakázku ze dřeva. Uvidíte, že i taková drobnost nabídne velké množství úložného prostoru. Schovat zde můžete čisticí prostředky nebo prací prášek.

Dokonalé využití prostoru

Kdo si s pracím koutkem pohraje, může jenom získat. Stačí nad spotřebiče instalovat pevnou desku, na kterou můžete odkládat potřebné věci, mimo jiné i žehlicí prkno. Polici můžete dát také na stěnu za pračkou a sušičkou a když pod ni namontujete šatní tyč, můžete na ramínka pověsit i oblečení.

Maskovací manévr

Možná máte byt s miniaturní koupelnou, do které se vám pračka se sušičkou ani nevejde a vy jste nuceni dát spotřebiče do chodby, kuchyně nebo obývacího pokoje. Pokud chcete spotřebiče chytře zamaskovat tak, aby nebyly vidět, dejte nad ně polici a z čela namontujte skládací dveře, které budou ladit s interiérem. Nikdo nic na první pohled nepozná. Pračka se sušičkou se bude tvářit jako komoda. O tom, jak lze oživit vzhled koupelny i bez složité renovace, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008