Jak ochránit byt či dům proti zlodějům. Fotopast může být řešením

 Dům 
15. června 2020 13:02 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Fotopast pořídíte v řádech tisíců korun Depositphotos
Poslední dobou se vaše čtvrť stala terčem zlodějů, kteří už mají na svědomí několik vykradených domů a bojíte se, že v případě vaší nepřítomnosti budete další na řadě? Pořiďte si fotopast. Díky ní budete okamžitě informováni o případném narušiteli a navíc budete mít jeho snímek.

Před výběrem se musíte rozhodnout, zda od přístroje očekáváte okamžité zpracování a odeslání pořízených snímků, či nikoliv. V případě, že nepotřebujete mít snímky z fotopasti okamžitě k dispozici, zvolte typ bez odesílání. Tato fotopast ukládá pořízené snímky nebo videa na paměťovou SD kartu a žádná data neodesílá.

Ve chvíli, kdy se rozhodnete prohlédnout snímky a videa pořízené fotopastí, je nutné vyjmout paměťovou kartu a vložit jí do čtečky paměťových karet příslušného zařízení. V tomto případě se doporučuje pořídit ještě jednu kartu, kterou vložíte do fotopasti ve chvíli, kdy si chcete pořízené snímky uložené na kartě prohlédnout. Budete tak mít jistotu, že když si zrovna prohlížíte získané snímky, nic vám mezitím neunikne.

Okamžité spojení

Pokud však vyžadujete okamžité informování o dění v okolí fotopasti, zaměřte se na typ, který je vybaven GSM modulem pro zasílání pořízených dat přes funkci MMS nebo e-mail. Myslete však na to, že u těchto typů je nutné vložit SIM kartu. U kvalitnějších přístrojů můžete počítat s tím, že fotky i videa budou v plném rozlišení. Kdo však dává přednost online prostředí, je další variantou cloudové úložiště. Snímky si pak můžete prohlédnout prakticky kdykoliv a kdekoliv, stačí mít připojení k internetu.

Velmi důležitou roli hraje také umístění přístroje. Každá fotopast disponuje PIR čidlem, které sleduje pohyb v dané vzdálenosti. Konkrétní model proto vybírejte podle toho, na jakou vzdálenost chcete pořizovat snímky. Většina modelů zachytí člověka na vzdálenost do deseti metrů. Pokud fotopast umístíte dva metry nad zemí, bude schopna snímat pohyb na vzdálenost až dvanáct metrů. Ideální je pořídit fotopast, která je schopná vyfotit kvalitní snímky i za tmy. Jak zabezpečit domácnost, jsme psali zde

Zorný úhel je důležitý

Při instalaci přístroje pamatujte také na zorný úhel. U větší vzdálenosti dostatečnou ostrost zajistí rozsah záběru 43 – 60°. Širší pozorovací úhel s hodnotou 100° je vhodný u kratších vzdáleností do pěti metrů. Ideální je tedy pro identifikaci osob. Při využívání však pamatujte, že fotopasti nesmí snímat veřejné prostranství. Do jejich zorného pole by měl spadat pouze váš soukromý pozemek. Co se týče ceny fotopasti, pořídit lze do dvou tisíc korun, ale najdou se i kvalitnější typy, za které v případě zájmu zaplatíte do pěti tisíc korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve